Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dokuz Günlük Eğitim: Diyanet'ten Lüks Otelde 'Beş Yıldızlı' Fetva

Dokuz Günlük Eğitim: Diyanet'ten Lüks Otelde 'Beş Yıldızlı' Fetva
0
983

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
s-67d6bf34f61255a15af23a97bdcbb64c03640eff.jpg

Kurum içi etkinliklerini lüks otellerde düzenlemesi nedeniyle reaksiyon çeken DİB'in 'ALO 190 Dini Soruları Karşılıklandırma Çizgisi'nde misyonlu işçi, 5 yıldızlı otelde dokuz gün eğitim alacak.

Çeşitli kurum içi etkinliklerini Antalya’daki lüks otellerde gerçekleştirmesi nedeniyle reaksiyon çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, bir kurum içi eğitimi için daha Antalya’ya gitti. “ALO 190 Dinî Soruları Karşılıklandırma Hattı”nda misyonlu işçisi iki küme halinde eğitime alan Diyanet, toplam dokuz günlük eğitim için Antalya’nın Manavgat ilçesindeki 5 yıldızlı bir oteli tercih etti. 

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre Diyanet’in “büyük çoğunluğu işçi masrafları için kullanıldığı” belirtilen bütçesi, 2021’de 13 milyar lira iken 2022’de 3.1 milyar liralık artışla 16.1 milyar liraya yükselmiş, böylelikle Diyanet’in bütçesi yedi farklı bakanlığın bütçesini geride bırakmıştı.

“Kuran kurslarında eğitim gören öğrencilerin gereksinimlerinin karşılanması” için yurttaşlardan 250 lira bağış istenmesini de öngören protokol imzalayan Diyanet, Pakistan’a Cumhurbaşkanlığı uçağı ile resmi ziyaret gerçekleştirildiği sırada mescitlerden yardım toplanmasını istemesi ile reaksiyon çekmişti. Diyanet, tartışmalı eğitimlerine birini daha ekledi. Din İşleri Yüksek Kurulu’nun “ALO 190 Dinî Soruları Karşılıklandırma Hattı”nda vazifeli çalışana yönelik gerçekleştirdiği eğitim için de Antalya tercih edildi.

İki kümeye ayrılan işçisi, dokuz günlük eğitim için Antalya’ya götüren Diyanet, 5 yıldızlı bir otelle anlaştı.

İlk küme 1-5 Mart tarihleri ortasında kelam konusu otelde eğitime katılırken ikinci küme ise eğitime 7 Mart’ta başladı. İkinci kümenin eğitimi bugün sona eriyor. Birinci kümede sadece erkeklerin, ikinci kümede ise sırf bayanların bulunması dikkat çekti.