Mersin’de emniyet takımları farklı vakit ve yerlerde gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarıyla ilgili 2 ay boyunca çalışma yürüttü. Gruplar kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak 4 başka olayda 107 bin 220 lira para, 9 çeyrek altın, 1 bilezik ve 1 altın kolye dolandıran şahısları tespit etti.
Şahısların M.K., M.A., M.S. ile A.A. olduğu belirlendi ve adreslerine operasyon düzenlendi. 4 kişi de yakalanırken başkanları M.K.’nin 30 dosyası olduğu, çeşitli cürümlerden arandığı, 2 yıldır da yakalanmamak için sahte kimlikle gezip, arabalarda yattığı belirlendi.
'Oyuna getirdiler'
Emniyetteki sorgularının akabinde 4 kuşkulu adliyeye sevk edildi. Emniyet çıkışı gazetecilerin soruları üzerine hakkındaki savları kabul eden M.K., “Kimse bir daha tuzağa düşmesin. Beni de kandırdılar. Beni oyuna getirdiler. Geçersiz kimlik kullandığım doğrudur. Firari olduğum için de otomobillerde yaşıyordum. Mecbur kaldım” diye konuştu.
Öte yandan şahıslar, dolandırmaya gittikleri yerlerdeki birtakım güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi.