iltasyazilim
FD Üye
Dolanger (Burma Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
*2 tane yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*3 yemek kaşığı sirke
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kabartma tozu
*Göz kararı un (kulak memesinden daha yumuşak olacak kıvamda gelene kadar un olacak)
*Yarım çay bardağı su
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
İçine bırakmak için;
*İnce kıyılmış ceviz içi (yaklaşık 2 çorba kasesi dolusu)
Üzeri için;
*250 gr tereyağı (margarinde kullana bilirsiniz)
*2 su bardağı sıvı yağ
açmak için
*1 çorba kasesi nişasta
Dolanger (Burma Tatlısı) Tarifi Yapılışı
1
*Süt, yumurta ,yoğurt ,sıvı yağ, kabartma tozu, sirke ve su bir kapta iyice karıştırılır, içine un kontrollü bir şekilde ilave edilerek yoğurulur
*Kulak memesinden daha yumuşak olacak yoğurulur
*Üzeri kapatılıp 40 dakika dinlendirilir
*Daha sonra yumurtadan daha büyük bezelere ayrılır
*Yaklaşık 12 veya 13 beze çıkıyor
*Her beze tek tek nişasta dökülerek incecik açılır arasına biraz eritilmiş tereyağı sıvı yağ karışımından serpilir, çok fazla dökmeyin sadece fırçayı yağa hafif batırıp yufkanın üzerine sallayın
*Daha sonra 1 avuç dolusu ceviz serpin
*Ortadan ikiye kesin oklavaya dolayın büzün(resimde gösterdim gibi)oklavadan çıkartım tepsiye dizin
*Bütün bezeler bitene kadar tekrarlayın
*Üzerine ısıtıp erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürün ,bütün yağı bitene kadar sürün
*170 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirip bir kenara alıp soğutun
*Şekeri ve suyu karıştırıp ocağa alın kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika daha kaynatın
*Limon suyunu da sıkın ocaktan alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra iyice soğuyan dolangeri üzerine şerbeti gezdirin
*Üzerini kapatıp 3 4 saat sonra tüketin
*2 tane yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*3 yemek kaşığı sirke
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kabartma tozu
*Göz kararı un (kulak memesinden daha yumuşak olacak kıvamda gelene kadar un olacak)
*Yarım çay bardağı su
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
İçine bırakmak için;
*İnce kıyılmış ceviz içi (yaklaşık 2 çorba kasesi dolusu)
Üzeri için;
*250 gr tereyağı (margarinde kullana bilirsiniz)
*2 su bardağı sıvı yağ
açmak için
*1 çorba kasesi nişasta
Dolanger (Burma Tatlısı) Tarifi Yapılışı
1
*Süt, yumurta ,yoğurt ,sıvı yağ, kabartma tozu, sirke ve su bir kapta iyice karıştırılır, içine un kontrollü bir şekilde ilave edilerek yoğurulur
*Kulak memesinden daha yumuşak olacak yoğurulur
*Üzeri kapatılıp 40 dakika dinlendirilir
*Daha sonra yumurtadan daha büyük bezelere ayrılır
*Yaklaşık 12 veya 13 beze çıkıyor
*Her beze tek tek nişasta dökülerek incecik açılır arasına biraz eritilmiş tereyağı sıvı yağ karışımından serpilir, çok fazla dökmeyin sadece fırçayı yağa hafif batırıp yufkanın üzerine sallayın
*Daha sonra 1 avuç dolusu ceviz serpin
*Ortadan ikiye kesin oklavaya dolayın büzün(resimde gösterdim gibi)oklavadan çıkartım tepsiye dizin
*Bütün bezeler bitene kadar tekrarlayın
*Üzerine ısıtıp erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürün ,bütün yağı bitene kadar sürün
*170 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirip bir kenara alıp soğutun
*Şekeri ve suyu karıştırıp ocağa alın kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika daha kaynatın
*Limon suyunu da sıkın ocaktan alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra iyice soğuyan dolangeri üzerine şerbeti gezdirin
*Üzerini kapatıp 3 4 saat sonra tüketin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.