Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dolar Zirveye Adım Adım: JP Morgan Dolarda Yükseliş İçin Tarih Verdi!

Dolar Zirveye Adım Adım: JP Morgan Dolarda Yükseliş İçin Tarih Verdi!

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
94
s-8320f840c8ab468b4da4a742afc2a3bf227a956a.jpg

JP Morgan, Fed'in şahin açıklamalarından dayanak bulan doların Fed'in birinci faiz artırımı sonrasında da yükselmeye devam ederek sonrasında doruğa ulaşmasını bekliyor.

Dolarda kuvvetlenme sürecek mi?

JP Morgan, Fed’in Mart ayında faizleri artırmasından sonra da doların kuvvetlenmeye devam edebileceğini belirtti.

JP Morgan Kur Strateji Yöneticisi Daniel Hui, Bloomberg HT haberine nazaran, doların yükselmesi için daha alan bulunduğunu belirterek, “Piyasalar hala fiyat keşfi modundalar. Dolar büyük ihtimalle Fed faiz artırımdan 1-2 ay sonra tepeye ulaşacaktır” dedi.

Piyasaların Fed’i yakalamaya çalıştığını zira şu anki döngünün daha evvel hiç görülmediğini vurgulayan Hui, “Fed salgından kaynaklanan tedarik problemleri çözüldüğünde fiyat baskısının azalmasını bekliyor ancak son vakitlerde bunun beklenenden uzun süreceğini düşünmeye başladı” dedi.

Yorumlar doları destekliyor

Fed Lideri Jerome Powell’ın geçen haftaki şahin yorumları sonrasında 2022 için beş adet faiz artırımı yapılacağına dair beklentiler kuvvetlendi.

Atlanta Fed Lideri Raphael Bostic ise Financial Times’a verdiği bir röportajda ABD Merkez Bankası Fed’in enflasyonu denetim altına almak için siyaset faizini 50 baz puan artırabileceğini söyledi. Bostic, en mümkün senaryonun ise Mart ayından başlayarak 75 baz puanlık bir artırım olduğunu belirtti.

Powell’ın yorumları dolarda ralliyi tetikleyerek Bloomberg Dolar Spot Endeksi’nin 18 ayın tepesine tırmanmasına neden oldu. Doların en çok süreç gördüğü para ünitelerine karşı bedelini ölçen endeks geçtiğimiz sene yüzde 5 civarında yükseliş kaydetmişti.

858,472Konular
981,208Mesajlar
29,545Kullanıcılar
medusa231Son üye
Üst Alt