Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dolgu Kenar Pizza

Dolgu Kenar Pizza

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Dolgu Kenar Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin;

*1 yemek kaşığı kuru maya
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

Sosu İçin;

*1 yemek kaşığı karışık salça
*2 yemek kaşığı zeytin yağı
*1’er çay kaşığı kekik, karabiber, tuz
*34 diş ezilmiş sarımsak

Tabanı İçin;

*Kaşar peyniri
*Yeşil biber
*Siyah zeytin
*Sucuk

Dolgu Kenar Pizza Tarifi Yapılışı Hamuru mayalamak için un hariç diğer malzemelerini büyükçe bir kapta karıştırın ve kontrollü olarak azar azar unu ekleyin Yumuşak ama çok ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın Yaklaşık 3045 dakika mayalanmaya bırakalım Mayalanan hamuru kullanacağınız fırın tepsisinden dört parmak daha büyük açın, açarken gerektiği kadar un kullanın
Tabanının hamurunu istediğiniz kalınlıkta açın, ben biraz kalın tercih ettim, ve tepsiye yapışmaması için yağlı kağıt serdim Kaşar peynirden tepsinin kenarlarına döşeyin, çember halinde, resimlerde görünüyor, ve tepsinin dışında kalan hamuru içe doğru kıvırarak rulo yapın ve elinizle bastırarak tabana yapıştırın bir çatal yardımıyla hamurun tabanına delikler açalım ki hamurumuz şişmesin Fırını 200 dereceye ayarlayın, fırın ısınıncaya kadar hamur dinlensin, ve pizzanın üzerini döşemeden tepsiyi fırına verin yaklaşık 10 dakika hamur hafif pişsin Bu arada sosu ve üzerinin malzemelerini hazırlayın Sosu hazırlamak için malzemeleri derince bir kapta iyice karıştırın, gerekirse kıvamını su ekleyerek ayarlayın

Tepsiyi fırından alın hamur hafif soğusun, sonra sosu ve sevilen malzemeleri döşeyip pizzayı tekrar fırına verin İstediğiniz kıvamda pişince fırından alın, ilk sıcağı gidince dilimleyin Bu şekilde hazırlanan pizzanın kenar kısımları kesinlikle atılmıyor, ve çok lezzetli oluyor Denemek isteyenlere şimdiden afiyet bal şeker olsun

858,496Konular
981,849Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt