Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dolgulu biber nasıl yapılır? Lor dolgulu biber turşusu nasıl yapılır?

Dolgulu biber nasıl yapılır? Lor dolgulu biber turşusu nasıl yapılır?
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
vGXFO_1640162794_1534.jpg

Birçok yemeğin yanına yakışan ve yedikçe yedirten dolgulu biber aslında Arnavut mutfağından geliyor. Meskende basitçe yapabileceğiniz pratik ve lezzetli mezelerden biri. Pekala, dolgulu biber nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız dolgulu biber tanımı, yapılışı, hazırlanışı, gerekli materyaller ve püf noktası...



Peynir dolgulu kiraz biber, mevsiminde Ege Bölgesi’nin en lezzetli kırmızı biberleri toplanarak turşu yapılması ve ardından de içerisine krem ve lor peyniri karışımının ek edilmesi ile oluşmaktadır. İkilinin karışımının vermiş olduğu enfes lezzet damaklarınızdan uzun müddet silinmeyecek. Orta acılıkta bir tada sahip Peynir dolgulu kiraz biber, bir ısırıkta tüketilebilen, epey lezzetli bir eser. Birçok yemeğin yanına yakışan mezelerden olacak lor dolgulu biber turşusunun her lokmasında farklı lezzet alacaksınız. Peki, dolgulu biber nasıl yapılır? 



LOR DOLGULU BİBER TANIMI:

MATERYALLER

6 kapya biber
250 gram beyaz peynir
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 yumurta
Tuz
Karabiber
3-4 kol taze kekik
¼ su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri



YAPILIŞI

Biberleri yıkayıp fırın ızgarasında 5 dakika pişirin.

Fırından alıp soğumaya bırakın.

Geniş bir kapta beyaz peynir, yumurta, yoğurt, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu, kekik, tuz, karabiberi karıştırın.

Biberleri sap kısımları kalıp, uzunlamasına, kopmayacak halde kesin ve içlerini temizleyin.

Peynir karışımını içlerine doldurun.

Biberlerin her birini alüminyum folyo içerisine yerleştirin ve kenarlarını kapatacak formda sarın.

30 dakika buzdolabında beklettikten sonra üzerlerine parmesan peyniri serpiştirin ve 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Birçok yemeğin yanına yakışan ve yedikçe yedirten dolgulu biber aslında Arnavut mutfağından geliyor. Evde kolayca yapabileceğiniz pratik ve lezzetli mezelerden biri. Peki, dolgulu biber nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız dolgulu biber tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Peynir Dolgulu Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *1 kg cin biber *Zeytinyağı *Tuz *Sarımsak İç harcı için; *Yarım kilo beyaz peynir( veya lor peyniri) *1 yemek kaşığı çörek otu *1 yemek kaşığı kekik *Yarım yemek kaşığı pul biber Peynir Dolgulu Biber Turşusu Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Peynir Dolgulu Biber Sarma Tarifi İçin Malzemeler *2 adet közlenmiş kırmızı biber *34 yemek kaşığı lor peyniri *1 çay kaşığı çörek otu *Bir tutam karabiber *Bir tutam pulbiber *Taze soğan sapı (bağlamak için) Sosu için: *1 yemek kaşığı zeytinyağı *1 yemek kaşığı elma sirkesi *1 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Lahana Dolgulu Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *1 tane mor lahana *3 kilo dolmalık biber *Sirke *Tuz *Sarımsak Lahana Dolgulu Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Çookk çook lezzetli bir tarif kışa hazırlık Hepinize mutlu hayırlı sağlıklı günler Lahanayı doğradıktan sonra biberler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Peynir Dolgulu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler *3 Adet patlıcan *1 Domates *2 Yeşil biber *Yarım su Bardağı beyaz peynir *Kaşar peyniri Rendesi *Karabiber *Pulbiber *1 Tatlı kaşığı tereyağı *Tuz ( kullandığınız peynire göre ) Peynir Dolgulu Patlıcan Tarifi Yapılışı İlk olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt