Birçok yemeğin yanına yakışan ve yedikçe yedirten dolgulu biber aslında Arnavut mutfağından geliyor. Meskende basitçe yapabileceğiniz pratik ve lezzetli mezelerden biri. Pekala, dolgulu biber nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız dolgulu biber tanımı, yapılışı, hazırlanışı, gerekli materyaller ve püf noktası...
Peynir dolgulu kiraz biber, mevsiminde Ege Bölgesi’nin en lezzetli kırmızı biberleri toplanarak turşu yapılması ve ardından de içerisine krem ve lor peyniri karışımının ek edilmesi ile oluşmaktadır. İkilinin karışımının vermiş olduğu enfes lezzet damaklarınızdan uzun müddet silinmeyecek. Orta acılıkta bir tada sahip Peynir dolgulu kiraz biber, bir ısırıkta tüketilebilen, epey lezzetli bir eser. Birçok yemeğin yanına yakışan mezelerden olacak lor dolgulu biber turşusunun her lokmasında farklı lezzet alacaksınız. Peki, dolgulu biber nasıl yapılır?
LOR DOLGULU BİBER TANIMI:
MATERYALLER
6 kapya biber
250 gram beyaz peynir
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 yumurta
Tuz
Karabiber
3-4 kol taze kekik
¼ su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
YAPILIŞI
Biberleri yıkayıp fırın ızgarasında 5 dakika pişirin.
Fırından alıp soğumaya bırakın.
Geniş bir kapta beyaz peynir, yumurta, yoğurt, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu, kekik, tuz, karabiberi karıştırın.
Biberleri sap kısımları kalıp, uzunlamasına, kopmayacak halde kesin ve içlerini temizleyin.
Peynir karışımını içlerine doldurun.
Biberlerin her birini alüminyum folyo içerisine yerleştirin ve kenarlarını kapatacak formda sarın.
30 dakika buzdolabında beklettikten sonra üzerlerine parmesan peyniri serpiştirin ve 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...