iltasyazilim
FD Üye
Dolgulu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*8 su bardağı un
*5 yemek kaşığı yoğurt
*1 küçük çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya( 42 gr )
*2 su bardağı sıcağa yakın su
İçi için;
*1 su bardağı küp küp kesilmiş kaşar yada kolot peyniri
*1 su bardağı küp küp kesilmiş sucuk
*1 su bardağı küp küp kesilmiş beyaz peynir
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*1 çay kaşığı şeker
Dolgulu Ekmek Tarifi Yapılışı Pazar kahvaltıları yada misafirler için yumuşacık mükemmel bir ekmek 2 büyük ekmek kadar oluyor Hamur yoğurmak istemezseniz fırından 2 ekmeklik hamur alıp yapabilirsiniz Mutlaka denemenizi tavsiye ederim
İlk önce hamurunu yoğuracağız
Malzemeler dolaptan çıktığı için soğuk oluyor O yüzden ben sıcağa yakın su koydum Böylece malzemeler suyun ısısını düşürmedi
Yoğurt, zeytinyağı ve suyu bir kaba koyun Hepsinin ısısı ılık olmalı Mayayı da koyup iyice karıştırın Daha sonra un, tuz ve şekerini ekleyip yoğurmaya başlayın Hamuru 10 dakika kadar iyice yoğurun Hafif ele yapışan yumuşacık bir hamur elde edin Üzerine streç örtüp 30 dakika dinlenmeye bırakın
Bu esnada peynir ve sucukları küp küp kesin ve hazır edin
Mayalanan hamurunuzu hafif unlu bir zemine alın Üzerlerini de hafifçe unlayarak dikdörtgen şeklinde açın Hamuru 3 uzun ve eşit parçaya kesin Her bir hamura iç harcından yerleştirin ve kenarlarından kapatın
3 tane rulonuzu dikkatlice yağlı kâğıt serilmiş ve hafifçe unlanmış tepsinize alın Tepsi de saç örgüsü şekli verin
Üzeri için bütün malzemeleri iyice çırpın ve fırça yardımıyla üzerine sürün
10 15 dakika tepsi mayasını bekleyin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Pişen ekmeği hamur olmasın diye fırınınızın ızgara teline dikkatlice koyup orada ılınmasını bekleyin
Ilık ılık servis edin*Afiyet olsun
*8 su bardağı un
*5 yemek kaşığı yoğurt
*1 küçük çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya( 42 gr )
*2 su bardağı sıcağa yakın su
İçi için;
*1 su bardağı küp küp kesilmiş kaşar yada kolot peyniri
*1 su bardağı küp küp kesilmiş sucuk
*1 su bardağı küp küp kesilmiş beyaz peynir
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*1 çay kaşığı şeker
Dolgulu Ekmek Tarifi Yapılışı Pazar kahvaltıları yada misafirler için yumuşacık mükemmel bir ekmek 2 büyük ekmek kadar oluyor Hamur yoğurmak istemezseniz fırından 2 ekmeklik hamur alıp yapabilirsiniz Mutlaka denemenizi tavsiye ederim
İlk önce hamurunu yoğuracağız
Malzemeler dolaptan çıktığı için soğuk oluyor O yüzden ben sıcağa yakın su koydum Böylece malzemeler suyun ısısını düşürmedi
Yoğurt, zeytinyağı ve suyu bir kaba koyun Hepsinin ısısı ılık olmalı Mayayı da koyup iyice karıştırın Daha sonra un, tuz ve şekerini ekleyip yoğurmaya başlayın Hamuru 10 dakika kadar iyice yoğurun Hafif ele yapışan yumuşacık bir hamur elde edin Üzerine streç örtüp 30 dakika dinlenmeye bırakın
Bu esnada peynir ve sucukları küp küp kesin ve hazır edin
Mayalanan hamurunuzu hafif unlu bir zemine alın Üzerlerini de hafifçe unlayarak dikdörtgen şeklinde açın Hamuru 3 uzun ve eşit parçaya kesin Her bir hamura iç harcından yerleştirin ve kenarlarından kapatın
3 tane rulonuzu dikkatlice yağlı kâğıt serilmiş ve hafifçe unlanmış tepsinize alın Tepsi de saç örgüsü şekli verin
Üzeri için bütün malzemeleri iyice çırpın ve fırça yardımıyla üzerine sürün
10 15 dakika tepsi mayasını bekleyin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Pişen ekmeği hamur olmasın diye fırınınızın ızgara teline dikkatlice koyup orada ılınmasını bekleyin
Ilık ılık servis edin*Afiyet olsun