iltasyazilim
FD Üye
Domat Bastı Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pilavlık pirinç
*2 orta boy olgun domates
*1 adet soğan
*3 sivri biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*Tuz
*5 su bardağı su
Domat Bastı Pilavı Tarifi Yapılışı Eğe yöremize ait olan güzel bir tarifim var bugünde sizlere Domat bastı pilavı Bu pilavın özelliği hafif sulu olmasıdır Bazı kesimlerde üzerine yoğurt koyularak yenir Arzu ederseniz sizlerde yoğurtla da yiyebilirsiniz
Orta büyüklükte tencerede tereyağını sıvı yağı ocakta kızdırın Soğanı içerisine piyazlık doğrayın Biberleri halka halka doğrayın iyice kavurun Domateslerin kabuklarını soyun rendeleyin tencereye ilave edin kavurun Beş bardak suyu üzerine ilave edin pirinçleri yıkayın tencereye koyun tuzunu ilave edin karıştırın Pul biberi de koyun karıştırın kısık ateşte pişirin Pirinçler piştiğinde pilavın üzerinde suyu varken tencereyi ocaktan alın Domat bastı pilavımız servise hazır Afiyet olsun
Not:Eğer pirinçler pişmeden suyu çekerse, üzerine sıcak su koyup bir miktar kaynatın Bu pilavın özelliği sulu olması
*1 su bardağı pilavlık pirinç
*2 orta boy olgun domates
*1 adet soğan
*3 sivri biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*Tuz
*5 su bardağı su
Domat Bastı Pilavı Tarifi Yapılışı Eğe yöremize ait olan güzel bir tarifim var bugünde sizlere Domat bastı pilavı Bu pilavın özelliği hafif sulu olmasıdır Bazı kesimlerde üzerine yoğurt koyularak yenir Arzu ederseniz sizlerde yoğurtla da yiyebilirsiniz
Orta büyüklükte tencerede tereyağını sıvı yağı ocakta kızdırın Soğanı içerisine piyazlık doğrayın Biberleri halka halka doğrayın iyice kavurun Domateslerin kabuklarını soyun rendeleyin tencereye ilave edin kavurun Beş bardak suyu üzerine ilave edin pirinçleri yıkayın tencereye koyun tuzunu ilave edin karıştırın Pul biberi de koyun karıştırın kısık ateşte pişirin Pirinçler piştiğinde pilavın üzerinde suyu varken tencereyi ocaktan alın Domat bastı pilavımız servise hazır Afiyet olsun
Not:Eğer pirinçler pişmeden suyu çekerse, üzerine sıcak su koyup bir miktar kaynatın Bu pilavın özelliği sulu olması