Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Domat Bastı Pilavı

Domat Bastı Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Domat Bastı Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı pilavlık pirinç
*2 orta boy olgun domates
*1 adet soğan
*3 sivri biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*Tuz
*5 su bardağı su

Domat Bastı Pilavı Tarifi Yapılışı Eğe yöremize ait olan güzel bir tarifim var bugünde sizlere Domat bastı pilavı Bu pilavın özelliği hafif sulu olmasıdır Bazı kesimlerde üzerine yoğurt koyularak yenir Arzu ederseniz sizlerde yoğurtla da yiyebilirsiniz
Orta büyüklükte tencerede tereyağını sıvı yağı ocakta kızdırın Soğanı içerisine piyazlık doğrayın Biberleri halka halka doğrayın iyice kavurun Domateslerin kabuklarını soyun rendeleyin tencereye ilave edin kavurun Beş bardak suyu üzerine ilave edin pirinçleri yıkayın tencereye koyun tuzunu ilave edin karıştırın Pul biberi de koyun karıştırın kısık ateşte pişirin Pirinçler piştiğinde pilavın üzerinde suyu varken tencereyi ocaktan alın Domat bastı pilavımız servise hazır Afiyet olsun
Not:Eğer pirinçler pişmeden suyu çekerse, üzerine sıcak su koyup bir miktar kaynatın Bu pilavın özelliği sulu olması
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt