iltasyazilim
FD Üye
Domates Kabuğu Salçası Yapımı 1 Tarifi İçin Malzemeler
*Domates kabuğu
*5 kaşık kaya tuzu
Domates Kabuğu Salçası Yapımı 1 Tarifi Yapılışı Merhaba kışlık domates sosu yaparken iki kasa domatesten iki tencere kadar kabuk çıktı Tabiki değerlendirme amacıyla Salça yaptım iki şekilde yapılıyor bu birinci tarifim olacak ilk önce kabukları büyükçe bir tencereye koyup tuzluyoruz Hafifçe ovalayın çok fazla değil Sonra 1 saat kadar bekletin ve sonra kaynatın Soğumaya bırakın Soğuduktan sonra kalın delikli plastik süzgeçten geçirin Fazla suyunu alın Yeter miktar da bırakıp kuruması için güneşe bırakın 10 gün kadar ara ara karıştırarak kurutun Eğer üzerinde yeşillenme gibi renk değişimi olursa tuz ekleyin verdiğim tuz miktarı ortalamadır Afiyet olsun
*Domates kabuğu
*5 kaşık kaya tuzu
Domates Kabuğu Salçası Yapımı 1 Tarifi Yapılışı Merhaba kışlık domates sosu yaparken iki kasa domatesten iki tencere kadar kabuk çıktı Tabiki değerlendirme amacıyla Salça yaptım iki şekilde yapılıyor bu birinci tarifim olacak ilk önce kabukları büyükçe bir tencereye koyup tuzluyoruz Hafifçe ovalayın çok fazla değil Sonra 1 saat kadar bekletin ve sonra kaynatın Soğumaya bırakın Soğuduktan sonra kalın delikli plastik süzgeçten geçirin Fazla suyunu alın Yeter miktar da bırakıp kuruması için güneşe bırakın 10 gün kadar ara ara karıştırarak kurutun Eğer üzerinde yeşillenme gibi renk değişimi olursa tuz ekleyin verdiğim tuz miktarı ortalamadır Afiyet olsun