Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

Domates Kabuğundan Salça Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*Domates kabuğu
*Su
*Tuz

Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi Yapılışı 22 kilo konserve için almış olduğum domates kabuklarını soyup atmamıştım,5 lt lık düdüklü tenceremde kaynattım,yaklaşık 23 kg salça elde edilir, zaten kabukları atmamak için bu bir değerlendirme miktarı ne olursa olsun sonuçta bir domates sosu elde ediliyor ve salça yapılmasa da sos olarak kullanılabiliyor,çok olursa salça yapılabiliyor az olursa buzlukta saklanabiliyor
Konserve hazırlamak için soymuş olduğumuz domatesin kabuklarını atmayıp değerlendiriyorum, Kabukları düdüklüye koyup 1 lt su ekliyoruz kaynadıktan sonra düdüğünü kapatıp 15 20 dk haşlıyoruz Daha sonra blendırdan geçirip kevgir(süzgeç) ten geçiriyoruz tuzu atıp güneşte çektiriyoruz Ev yapımı salçanız hazır veya güneşe koyma imkânınız yoksa domates püresi gibi de buzlukta saklayıp kullanabilirsiniz ki ben öyle yaptım
Afiyet olsun

Similar threads

Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *İstenilen miktarda domates kabuğu *6 adet kırmızı kapya biber *Kaya tuzu *Yarım çay bardağı su Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi Yapılışı Arkadaşlar pazardan kışlık dondurucuya atmak için 10 kg domates aldım Kabuklarını atmaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *Domates kabuğu *Tuz Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi Yapılışı Kışlık menemen hazırlarken ben kabuklarını soyuyorum Soyduğum kabukları brenderdan geçirdikten sonra, ağzı kapaklı geniş bir leğene koyup, üzerine bolca tuz döküyorum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Domates Kabuğundan Salça Tarifi İçin Malzemeler *30 kilo konserve için yaptığınız domateslerin kabuğu *Tuz Domates Kabuğundan Salça Tarifi Yapılışı Domateslerin kabuklarını ağzı kapaklı bidona koyuyor Üzerine üstünü kapatacak kadar tuz konurAğzı kapatılarak 1 hafta güneşte bekletilir 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Domates Kabuğundan Salça Tarifi İçin Malzemeler *10 kg domates kabuğu *Tuzlu Domates Kabuğundan Salça Tarifi Yapılışı Melemen için soyduğum domateslerin kabuklarını bir kapta tuz atarak 2 gün beklettim Sonradan kevgirden geçirip kaynattım İnmeye yakın tuzunu attımAfiyet olsun
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
Domates Kabuğundan Salça Tarifi İçin Malzemeler *5 kg domatesin kabukları *Tuzlu Domates Kabuğundan Salça Tarifi Yapılışı Domates kabuklarını derin bir vahşi koyup üzerine tuzlu ekleyip güneşte birkaç gün bekletelim ,ardından suyunu süzelim ve kabukları süzgeçten geçirelim Kabukları çöpe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
858,475Konular
981,241Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt