iltasyazilim
FD Üye
Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*Domates kabuğu
*Su
*Tuz
Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi Yapılışı 22 kilo konserve için almış olduğum domates kabuklarını soyup atmamıştım,5 lt lık düdüklü tenceremde kaynattım,yaklaşık 23 kg salça elde edilir, zaten kabukları atmamak için bu bir değerlendirme miktarı ne olursa olsun sonuçta bir domates sosu elde ediliyor ve salça yapılmasa da sos olarak kullanılabiliyor,çok olursa salça yapılabiliyor az olursa buzlukta saklanabiliyor
Konserve hazırlamak için soymuş olduğumuz domatesin kabuklarını atmayıp değerlendiriyorum, Kabukları düdüklüye koyup 1 lt su ekliyoruz kaynadıktan sonra düdüğünü kapatıp 15 20 dk haşlıyoruz Daha sonra blendırdan geçirip kevgir(süzgeç) ten geçiriyoruz tuzu atıp güneşte çektiriyoruz Ev yapımı salçanız hazır veya güneşe koyma imkânınız yoksa domates püresi gibi de buzlukta saklayıp kullanabilirsiniz ki ben öyle yaptım
Afiyet olsun
*Domates kabuğu
*Su
*Tuz
Domates Kabuğundan Salça Yapımı Tarifi Yapılışı 22 kilo konserve için almış olduğum domates kabuklarını soyup atmamıştım,5 lt lık düdüklü tenceremde kaynattım,yaklaşık 23 kg salça elde edilir, zaten kabukları atmamak için bu bir değerlendirme miktarı ne olursa olsun sonuçta bir domates sosu elde ediliyor ve salça yapılmasa da sos olarak kullanılabiliyor,çok olursa salça yapılabiliyor az olursa buzlukta saklanabiliyor
Konserve hazırlamak için soymuş olduğumuz domatesin kabuklarını atmayıp değerlendiriyorum, Kabukları düdüklüye koyup 1 lt su ekliyoruz kaynadıktan sonra düdüğünü kapatıp 15 20 dk haşlıyoruz Daha sonra blendırdan geçirip kevgir(süzgeç) ten geçiriyoruz tuzu atıp güneşte çektiriyoruz Ev yapımı salçanız hazır veya güneşe koyma imkânınız yoksa domates püresi gibi de buzlukta saklayıp kullanabilirsiniz ki ben öyle yaptım
Afiyet olsun