iltasyazilim
FD Üye
Domates Konserve Tarifi İçin Malzemeler
*Yazlık mevsiminden domates
*Konserve
*Yeşil biber
Domates Konserve Tarifi Yapılışı Öncelikle aldığımız kavanozları hijyen açısından kaynar suda yıkayıp *iyice kurulayıp ağzı açık şekilde havalandırıyoruz Kaç kilodan yapmak isterseniz o kadar domates (ben iki kasa domatesten yaptım 30 konserve çıktı)Domateslerimizi güzelce yıkadıktan sonra geniş bir tencerede yarısına kadar en fazla kaynattığımız suyun içine domateslerin altlarına bir ya da çapraz şeklinde bıçak yardımıyla çizik atıp suda 2, 3 dakika bekletiyoruz Sığdığı kadar domatesi aynı tencereye koyuyoruz Yumuşayan domatesleri çıkartıp zarını *elimizle kolayca soyuyoruz ve 3e 4 e bıçakla bölüp büyüklüğüne göre küçük kareler halinde kesiyoruz Büyükçe bir tencerede biriktirdiğimiz kesilmiş domateslere küçük yemeklik yıkanmış ve doğranmış yeşil biberleri( isteğe göre acı tercih etmenizi öneririm)çokluğuna göre ekleyerek fakurdayana kadar pişiriyoruz Fokurdayan domateslerimizi sıcak sıcak alıp kaynar suda yıkayıp iyice kuruttuğumuz konservelere sıcak sıcak doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz Havasının iyice alınmış olmasını mutlaka kontrol ediniz Eğer kapağınız sıkıca kapanmadıysa ve hava almış şekilde kabarık duruyorsa yukarı doğru domates konserveniz zamanla bozulur Fışkıran şişen veya
olmamış olan domatesinizi farkettiğinizde tekrar bir taşım kaynatıp aynı işlemi tekrar*deneyebilirsiniz
*Yazlık mevsiminden domates
*Konserve
*Yeşil biber
Domates Konserve Tarifi Yapılışı Öncelikle aldığımız kavanozları hijyen açısından kaynar suda yıkayıp *iyice kurulayıp ağzı açık şekilde havalandırıyoruz Kaç kilodan yapmak isterseniz o kadar domates (ben iki kasa domatesten yaptım 30 konserve çıktı)Domateslerimizi güzelce yıkadıktan sonra geniş bir tencerede yarısına kadar en fazla kaynattığımız suyun içine domateslerin altlarına bir ya da çapraz şeklinde bıçak yardımıyla çizik atıp suda 2, 3 dakika bekletiyoruz Sığdığı kadar domatesi aynı tencereye koyuyoruz Yumuşayan domatesleri çıkartıp zarını *elimizle kolayca soyuyoruz ve 3e 4 e bıçakla bölüp büyüklüğüne göre küçük kareler halinde kesiyoruz Büyükçe bir tencerede biriktirdiğimiz kesilmiş domateslere küçük yemeklik yıkanmış ve doğranmış yeşil biberleri( isteğe göre acı tercih etmenizi öneririm)çokluğuna göre ekleyerek fakurdayana kadar pişiriyoruz Fokurdayan domateslerimizi sıcak sıcak alıp kaynar suda yıkayıp iyice kuruttuğumuz konservelere sıcak sıcak doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz Havasının iyice alınmış olmasını mutlaka kontrol ediniz Eğer kapağınız sıkıca kapanmadıysa ve hava almış şekilde kabarık duruyorsa yukarı doğru domates konserveniz zamanla bozulur Fışkıran şişen veya
olmamış olan domatesinizi farkettiğinizde tekrar bir taşım kaynatıp aynı işlemi tekrar*deneyebilirsiniz