iltasyazilim
FD Üye
Domates Konservesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
*15 kg tarla domatesi
*Yarım kg ince sivri biber
*Tuz
Domates Konservesi Nasıl Yapılır? Yapılışı Domatesleri yıkayıp soydum Domatesler diri ve taze olmalı domatesin kalitesi lezzeti olumlu etkiliyor Benim domateslerim çok kolay soyuldu bu nedenle kaynar suda bekletmeye gerek görmedim Yarım kg biberi incecik doğradım Biber miktarı damak tadınıza göre değişir Soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp 5 kg lık tencerede bir tatlı kaşığı tuz ve bir miktar biber ilavesiyle kaynattım arada karıştırarak Yani domateslerin tamamını bir anda kaynatmadım Bir yandan soydum doğradım bir yandan kaynatıp kavanozladım Kaynamaya başladıktan sonra sadece 34 dk kaynatıp kavanozlara kepçe yardımı ile doldurdum Kavanozların ağzını ve kapakları kurulayarak kapattım Ters çevirerek iki kat sofra bezine sardım Akşam yaptım sabaha kadar beklettim Güneş görmeyen serin bir dolaba kaldırdım
Püf noktası: Domatesi uzun süre kaynatmamak Aksi halde kışın açınca önceden pişmiş melemeni ısıtmış tadı olabilir Bu şekilde yapınca yaz domatesinin kokusu ve tazelik lezzeti yayılıyor açınca kışın Bir de kapaklar her sene yenilenmeli Zedelenmiş pas lekesi oluşmuş kapaklar kesinlikle kullanılmamalı 15 kavanoz çıktı Şükrettim Size de kolay gelsin afiyet olsun
*15 kg tarla domatesi
*Yarım kg ince sivri biber
*Tuz
Domates Konservesi Nasıl Yapılır? Yapılışı Domatesleri yıkayıp soydum Domatesler diri ve taze olmalı domatesin kalitesi lezzeti olumlu etkiliyor Benim domateslerim çok kolay soyuldu bu nedenle kaynar suda bekletmeye gerek görmedim Yarım kg biberi incecik doğradım Biber miktarı damak tadınıza göre değişir Soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp 5 kg lık tencerede bir tatlı kaşığı tuz ve bir miktar biber ilavesiyle kaynattım arada karıştırarak Yani domateslerin tamamını bir anda kaynatmadım Bir yandan soydum doğradım bir yandan kaynatıp kavanozladım Kaynamaya başladıktan sonra sadece 34 dk kaynatıp kavanozlara kepçe yardımı ile doldurdum Kavanozların ağzını ve kapakları kurulayarak kapattım Ters çevirerek iki kat sofra bezine sardım Akşam yaptım sabaha kadar beklettim Güneş görmeyen serin bir dolaba kaldırdım
Püf noktası: Domatesi uzun süre kaynatmamak Aksi halde kışın açınca önceden pişmiş melemeni ısıtmış tadı olabilir Bu şekilde yapınca yaz domatesinin kokusu ve tazelik lezzeti yayılıyor açınca kışın Bir de kapaklar her sene yenilenmeli Zedelenmiş pas lekesi oluşmuş kapaklar kesinlikle kullanılmamalı 15 kavanoz çıktı Şükrettim Size de kolay gelsin afiyet olsun