nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Domates Küçük Acı Sivri Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*4 kilo domates
*1 kilo acı küçük sivri biber
*3 yemek yemek kaşığı kaya tuzu
*2 yemek yemek kaşığı akıcı yağ
*20 diş sarımsak
*1 çay baradğı sirke (elma sirkesi)
Domates Ufak Acı Sivri Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
4 kilo domatesi yıkayıp kabuklarını soyuyoruz
Domatesleri elma diliminde doğrayıp robottan geçiriyoruz büyük bir kaba koyuyoruz
20 diş sarımsağı büyük büyük kesiyoruz Tümde koyabilirsiniz arzunuza kadar * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Yarım demet maydanozu robottan geçiriyoruz
Domatesleri büyük tencereye alıp 45 dk kaynatıyoruz Suyunu çekip koyulaşınca altını kısıp içine; sarımsakları, maydanozları, kaya tuzunu, biberleri, sirkeyi koyup karıştırıp 5 dk daha kaynatıyoruz
Evvelden kaynattığınız kavanoz kapaklarını da unutmayalım
Sıcakken turşumuzu kavanozlara döküyoruz ve sıcak kapakları bir tülbent veya peçete yardımıyla sıkıca kapatıp ters çevirip 1 gün ışık almayan karanlık yerde bekletip 1 gün daha sonra dolaba koyuyoruz Tümü bu değin inanın tadı bambaşka tiryakisi olursunuz bir kere yemede Yiyenlere afiyet olsun
*4 kilo domates
*1 kilo acı küçük sivri biber
*3 yemek yemek kaşığı kaya tuzu
*2 yemek yemek kaşığı akıcı yağ
*20 diş sarımsak
*1 çay baradğı sirke (elma sirkesi)
Domates Ufak Acı Sivri Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
4 kilo domatesi yıkayıp kabuklarını soyuyoruz
Domatesleri elma diliminde doğrayıp robottan geçiriyoruz büyük bir kaba koyuyoruz
20 diş sarımsağı büyük büyük kesiyoruz Tümde koyabilirsiniz arzunuza kadar * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Yarım demet maydanozu robottan geçiriyoruz
Domatesleri büyük tencereye alıp 45 dk kaynatıyoruz Suyunu çekip koyulaşınca altını kısıp içine; sarımsakları, maydanozları, kaya tuzunu, biberleri, sirkeyi koyup karıştırıp 5 dk daha kaynatıyoruz
Evvelden kaynattığınız kavanoz kapaklarını da unutmayalım
Sıcakken turşumuzu kavanozlara döküyoruz ve sıcak kapakları bir tülbent veya peçete yardımıyla sıkıca kapatıp ters çevirip 1 gün ışık almayan karanlık yerde bekletip 1 gün daha sonra dolaba koyuyoruz Tümü bu değin inanın tadı bambaşka tiryakisi olursunuz bir kere yemede Yiyenlere afiyet olsun