Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Domates Reçeli

Domates Reçeli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Domates Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

*500 gr sert ham (hatta hurma domates, roma yumurta domates de olur sonuç güzel çıkar Sert olmalı bahçedeki kızarmayan domates de olur)
*1 kg şeker
*1 çubuk tarçın
*8 tane karanfil tanesi
*1 bardak su

Domates Reçeli Tarifi Yapılışı Tencereye sıcak su koyun ve domatesleri dipten çapraz çizin Sıcak suda şoklayın 34 dakika atın soğuk buzlu suya, tekrar alın, kabuklar soyulur o çiziklerden geriye Göbek kısmından kesici şiş bıçak ucu vs gibi girin ve sokarak hafifçe tabi çekirdekleri boşaltın Şekeri karamel olarak eritin ve 3,5 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın Çubuk tarçın ve karanfili de ekleyin Şerbet kıvamı olunca domatesleri de ekleyin ve kısık ateşte domatesler şeffaflaşıncaya dek içleri plastik bir görünüme döneceği vakit (bunda 20 dakika sonradır) 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyin ve 7 dakika böyle kaynatın Altını kapatın ve kaşıkla akışkanlığını test edin Keza şeker deyip geçmeyin farklı tatlı olan var bir de kesinlikle pencere kapı ceuranında kalmamalı Reçelin şekerlenmemesi için bir çimdik de tereyağı atarsanız en başta küfü köpüğü önler, püf noktası Kavanoza sıcak iken dökün, önce tarçın ve karanfillerden arıtın ama çatal yardımıyla çıkarın ve işte domates reçeliniz Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt