iltasyazilim
FD Üye
Domates Salçası Tarifi İçin Malzemeler
*5 Kg etli oval domates
*1 Kg kapya biber
*1 Su bardağı su
*2 Silme yemek kaşığı kaya tuzu
Domates Salçası Tarifi Yapılışı Ben lezzet vermesi için, içine birazda kapya biber koydum Koyacağınız biberin oranı isteğinize göre değişebilir Domateslerin ve biberlerin kabuklarını soymadan yaptım Tuz oranını isterseniz daha az, daha çok yapabilirisiniz size bağlı
5Kg domates ve 1 Kg kapya biberden 2 tane 250 gr kavanoz ve küçük bir kase çıktı Yaklaşık 600 gr kadar
Domatesleri tek tek yıkayın
Dörde beşe bölerek tencereye koyun
Biberlerin tohumlarını ve saplarını çıkartıp birkaç parçaya bölüp tencereye ilave edin
Suyu ilave edin ve kaynasın
İlk başta domateslerin suyu çıkana kadar dibi tutmaması için suyu ilave ettim
Domatesler kaynamaya başladıktan sonra, altını biraz kısın, pişsin, sonra süzgece boşaltın suyu süzülsün
Suyu süzülen domatesleri mutfak robotunda iyice parçalayın
Süzülen domates suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz
Tekrar kaynamaya koyun domateslerinizi
Bu aşamada etrafına çok sıçratır dikkatli olun, çok yakar
Ben çok kaynatmadım
Beş on dakika kaynadıktan sonra tepsiye boşattım
Üzerine bir tülbent serip fazla suyunu güneşte çektirdim
34 Gün içinde istediğim kıvama geldi
Kavanozlara koyup kaldırdım
Sizin güneşte kurutma şansınız yoksa, ağır ateşte arada karıştırarak, istediğiniz kıvama gelene kadar başından ayrılmadan pişirmeniz gerekir
Afiyet Olsun
*5 Kg etli oval domates
*1 Kg kapya biber
*1 Su bardağı su
*2 Silme yemek kaşığı kaya tuzu
Domates Salçası Tarifi Yapılışı Ben lezzet vermesi için, içine birazda kapya biber koydum Koyacağınız biberin oranı isteğinize göre değişebilir Domateslerin ve biberlerin kabuklarını soymadan yaptım Tuz oranını isterseniz daha az, daha çok yapabilirisiniz size bağlı
5Kg domates ve 1 Kg kapya biberden 2 tane 250 gr kavanoz ve küçük bir kase çıktı Yaklaşık 600 gr kadar
Domatesleri tek tek yıkayın
Dörde beşe bölerek tencereye koyun
Biberlerin tohumlarını ve saplarını çıkartıp birkaç parçaya bölüp tencereye ilave edin
Suyu ilave edin ve kaynasın
İlk başta domateslerin suyu çıkana kadar dibi tutmaması için suyu ilave ettim
Domatesler kaynamaya başladıktan sonra, altını biraz kısın, pişsin, sonra süzgece boşaltın suyu süzülsün
Suyu süzülen domatesleri mutfak robotunda iyice parçalayın
Süzülen domates suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz
Tekrar kaynamaya koyun domateslerinizi
Bu aşamada etrafına çok sıçratır dikkatli olun, çok yakar
Ben çok kaynatmadım
Beş on dakika kaynadıktan sonra tepsiye boşattım
Üzerine bir tülbent serip fazla suyunu güneşte çektirdim
34 Gün içinde istediğim kıvama geldi
Kavanozlara koyup kaldırdım
Sizin güneşte kurutma şansınız yoksa, ağır ateşte arada karıştırarak, istediğiniz kıvama gelene kadar başından ayrılmadan pişirmeniz gerekir
Afiyet Olsun