iltasyazilim
FD Üye
Domates Sos Tarifi İçin Malzemeler
*5 kg Domates
*2 Yemek kaşığı kaya tuzu
*½ Çay bardağı sıvı yağ
*Yeni kavanoz kapakları
Domates Sos Tarifi Yapılışı Kışlık Hazırlıklar
Aylardan ağustos olunca artık yavaş yavaş kışlık hazırlıklarımızda başlıyor Domates sos ve salça, oval şekilde ki domateslerden yapılır aslında Çünkü daha etlidir Siz pazarda bulabilirseniz oval domatesleri tercih edin
Kavanozların kapakları açıldıktan sonra buzdolabında bir hafta dayanabiliyor
Bu malzemeler ile 8 Tane 250 gr’ lık, 1 tane 1 kg’lık kavanoz çıktı
Hazırlanması
Domatesler tek tek yıkayın
Sap kısımlarına artı şeklinde, yaklaşık 1 cm genişliğinde, bıçakla çentik atın
Tencerede kaynayan suyun içine atın
Bıçakla çentik attığınız yerlerden çok rahat soyacaksınız
Kabukları rahat soyulacak kadar, kaynayan suyun içinde tutun
Çıkardığınız domatesleri tepsiye koyun
Soğuduktan sonra kabukları soyun
Kesme tahtasında ince ince kesin
Tencereye koyun
Kaya tuzu ilave edin
Tuz oranını siz belirleyebilirsiniz Çok tuzlu olmayacak
Kestiğiniz domatesler ocağın üzerine kaynamaya koyun
½ Çay bardağı sıvı yağı ilave edin
Kaynamaya başladıktan yaklaşık 20 dakika sonra altı kısık ateşte yanarken, sıcak sıcak kavanozlara doldurun
Mutlaka yeni kapak kullanın
Kavanoz kapaklarını çok sıkıca kapatın
Altına bez serip kavanozları üzerine dizin
Bir gece beklesin
Ertesi sabah, kavanozları kaldırdığınızda akan varsa eğer ayırın, onları kışlık olarak kaldırmayın, kullanın
Serin ve karanlık bir yerde saklamanızı tavsiye ederim
Afiyet Olsun
*5 kg Domates
*2 Yemek kaşığı kaya tuzu
*½ Çay bardağı sıvı yağ
*Yeni kavanoz kapakları
Domates Sos Tarifi Yapılışı Kışlık Hazırlıklar
Aylardan ağustos olunca artık yavaş yavaş kışlık hazırlıklarımızda başlıyor Domates sos ve salça, oval şekilde ki domateslerden yapılır aslında Çünkü daha etlidir Siz pazarda bulabilirseniz oval domatesleri tercih edin
Kavanozların kapakları açıldıktan sonra buzdolabında bir hafta dayanabiliyor
Bu malzemeler ile 8 Tane 250 gr’ lık, 1 tane 1 kg’lık kavanoz çıktı
Hazırlanması
Domatesler tek tek yıkayın
Sap kısımlarına artı şeklinde, yaklaşık 1 cm genişliğinde, bıçakla çentik atın
Tencerede kaynayan suyun içine atın
Bıçakla çentik attığınız yerlerden çok rahat soyacaksınız
Kabukları rahat soyulacak kadar, kaynayan suyun içinde tutun
Çıkardığınız domatesleri tepsiye koyun
Soğuduktan sonra kabukları soyun
Kesme tahtasında ince ince kesin
Tencereye koyun
Kaya tuzu ilave edin
Tuz oranını siz belirleyebilirsiniz Çok tuzlu olmayacak
Kestiğiniz domatesler ocağın üzerine kaynamaya koyun
½ Çay bardağı sıvı yağı ilave edin
Kaynamaya başladıktan yaklaşık 20 dakika sonra altı kısık ateşte yanarken, sıcak sıcak kavanozlara doldurun
Mutlaka yeni kapak kullanın
Kavanoz kapaklarını çok sıkıca kapatın
Altına bez serip kavanozları üzerine dizin
Bir gece beklesin
Ertesi sabah, kavanozları kaldırdığınızda akan varsa eğer ayırın, onları kışlık olarak kaldırmayın, kullanın
Serin ve karanlık bir yerde saklamanızı tavsiye ederim
Afiyet Olsun