iltasyazilim
FD Üye
Domates Sos Tarifi İçin Malzemeler
*Domates
*( kullanım miktarınıza göre ayarlayın 12 kilodan 7 kavanoz çıktı)
Domates Sos Tarifi Yapılışı Domateslerin tam lezzetli ve bol olduğu bu günlerde, kış için de katkıda bulunmadan gün geçirmek olmazdı deyip kolları sıvadım Eminim bu şekilde yapanlarınız mutlaka vardır Bende nacizane fikirlerimi sizlerle paylaşmak istedim Sözüm meclisten dışarı biraz tembel işi diye de nitelendirebilirim tarifimi yada tam tersi pratik iş diye kiii bence deneyenleriniz olursa eminim bunca yıl ne çekmişim diyecektir
Yemeklerinizde soslarınızda mezelerinizde gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir hazırlık Yapanlara bereketli olsun
Domatesleri isterseniz bi yarım saat kadar sıcak suda bekletip soyulmasını kolaylaştırabilirsiniz
Domatesleri dörde bölüp tenceremize alalım ,kaynatıp yumuşayıncaya el blendırında çekelim, tamamen pürüzsüz olup olmaması size kalmış tercih meselesi Ben biraz domates ağza gelsin istediğim için çok çektirmeden bıraktım
Blendirda çektikten sonra ocağımıza geri alıp yaklaşıp 1 1 5 saat kadar kaynatıyoruz o kıvam aldıkça zaten belli edecek olup olmadığını
Hazırlanan kavanozlara kaynar haldeyken soslarımızı doldurup yeni kapaklarımızı *kapatıp iyice ağızlarını *kapatalım ve ters çevirelim
Bir gün boyunca ters çevrilmiş halde kalsınlar ertesi gün kapaklar zaten çökmüş olacaktır inşaallah O zaman olmuş bilin Eğer kapaklarda hava kaçırma durumu vs varsa o kavanozu tekrar kaynatıp yeni bit kapakla aynı işlemi tekrarlayın
*Domates
*( kullanım miktarınıza göre ayarlayın 12 kilodan 7 kavanoz çıktı)
Domates Sos Tarifi Yapılışı Domateslerin tam lezzetli ve bol olduğu bu günlerde, kış için de katkıda bulunmadan gün geçirmek olmazdı deyip kolları sıvadım Eminim bu şekilde yapanlarınız mutlaka vardır Bende nacizane fikirlerimi sizlerle paylaşmak istedim Sözüm meclisten dışarı biraz tembel işi diye de nitelendirebilirim tarifimi yada tam tersi pratik iş diye kiii bence deneyenleriniz olursa eminim bunca yıl ne çekmişim diyecektir
Yemeklerinizde soslarınızda mezelerinizde gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir hazırlık Yapanlara bereketli olsun
Domatesleri isterseniz bi yarım saat kadar sıcak suda bekletip soyulmasını kolaylaştırabilirsiniz
Domatesleri dörde bölüp tenceremize alalım ,kaynatıp yumuşayıncaya el blendırında çekelim, tamamen pürüzsüz olup olmaması size kalmış tercih meselesi Ben biraz domates ağza gelsin istediğim için çok çektirmeden bıraktım
Blendirda çektikten sonra ocağımıza geri alıp yaklaşıp 1 1 5 saat kadar kaynatıyoruz o kıvam aldıkça zaten belli edecek olup olmadığını
Hazırlanan kavanozlara kaynar haldeyken soslarımızı doldurup yeni kapaklarımızı *kapatıp iyice ağızlarını *kapatalım ve ters çevirelim
Bir gün boyunca ters çevrilmiş halde kalsınlar ertesi gün kapaklar zaten çökmüş olacaktır inşaallah O zaman olmuş bilin Eğer kapaklarda hava kaçırma durumu vs varsa o kavanozu tekrar kaynatıp yeni bit kapakla aynı işlemi tekrarlayın