iltasyazilim
FD Üye
Domates Soslu Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg yeşil sivri biber
*1 Kg kırmızı domates
*Yarım su bardağından biraz fazla sirke
*67 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı kaya tuzu
Domates Soslu Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
Domatesler kabukları ile birlikte püre haline getirilir İsterseniz daha iri de yapabilirsiniz
Yeşil sivri biberler kahvaltılık çok tazeydi Sadece saplarını elimle biberi zedelemeden çıkardım Bir kaç tane daha iri biber vardı Sadece onların tohumlarını çıkarılır
Biberleri 1 52 cm uzunluğunda doğranır
Sarımsaklar temizlenip birkaç parçaya ayrılır
Derin bir kasenin içinde, sirke de ilave edilerek hepsi harmanlanır
Bu turşumuzda hiç su yok Bu malzemelerle üç tane yarım kg lık kavanoz çıktı
23 Gün ağzı açık bekletilir Sonra ağzı kapatılır Serin bir yere kaldırılır
Biber turşumuz olduğu zaman ağzını açıp kullandıktan sonra, buzdolabında bekletmenizi öneririm Ben bunu bütün turşu ve soslarım için yapıyorum Ağzı açılan kavanozları buzdolabında bekletiyorum
Siz malzemeleri istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz Domates oranı biberleri kapatacak kadar olması yeterli Çok lezzetli bir sos kıvamında oluyor
İsterseniz acı biberden de yapabilirsiniz Benim biberlerim tatlıydı Kuruttuğum acı biberlerden biraz ufaladım içine
Size kolay gelsin
Afiyet olsun
*Yarım kg yeşil sivri biber
*1 Kg kırmızı domates
*Yarım su bardağından biraz fazla sirke
*67 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı kaya tuzu
Domates Soslu Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
Domatesler kabukları ile birlikte püre haline getirilir İsterseniz daha iri de yapabilirsiniz
Yeşil sivri biberler kahvaltılık çok tazeydi Sadece saplarını elimle biberi zedelemeden çıkardım Bir kaç tane daha iri biber vardı Sadece onların tohumlarını çıkarılır
Biberleri 1 52 cm uzunluğunda doğranır
Sarımsaklar temizlenip birkaç parçaya ayrılır
Derin bir kasenin içinde, sirke de ilave edilerek hepsi harmanlanır
Bu turşumuzda hiç su yok Bu malzemelerle üç tane yarım kg lık kavanoz çıktı
23 Gün ağzı açık bekletilir Sonra ağzı kapatılır Serin bir yere kaldırılır
Biber turşumuz olduğu zaman ağzını açıp kullandıktan sonra, buzdolabında bekletmenizi öneririm Ben bunu bütün turşu ve soslarım için yapıyorum Ağzı açılan kavanozları buzdolabında bekletiyorum
Siz malzemeleri istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz Domates oranı biberleri kapatacak kadar olması yeterli Çok lezzetli bir sos kıvamında oluyor
İsterseniz acı biberden de yapabilirsiniz Benim biberlerim tatlıydı Kuruttuğum acı biberlerden biraz ufaladım içine
Size kolay gelsin
Afiyet olsun