iltasyazilim
FD Üye
Domates Soslu Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kısırlık bulgur
*1 su bardağı ılık su
*1 adet yumurta
*1 su bardağı un
*Tuz
Sos için:
*4 adet orta boy domates
*Taze nane
*Tuz
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı yoğurt
*3 diş sarımsak
*Pul biber
Domates Soslu Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı 1 su bardağı kısırlık bulgur derin bir kaba alarak üzerine 1 su bardağı ılık su döküp üzerini kapatınBulgur kabarıp suyu çekince en az 5 dakika bulguru yoğurun Üzerine 1 adet yumurta ve yeterince tuz ilave edip yoğurmaya devam edin 1 su bardağı unu azar azar ilave ederek yoğurunElinizi arada su ile ıslatarak yoğurun ve sonuçta yumuşak bir köfte hamuru elde edeceksinizAncak gereğinden fazla un ve ya su kullanırsanız sonuca ulaşamazsınızHamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayınParmağınızla hamurun ortasına bastırarak çukurlaştırınEtrafı çatlamıyorsa köfte hamurunuz hazırdır
Derince bir tencereye su doldurun ve kaynatınSu iyice kaynadığında köfteleri atın (su fokurdamadan atarsanız köfteleriniz hamur kalır pişmez)
Tam olarak piştiğinde köfteler su yüzeyine çıkacaktırDelikli bir kepçe ile servis tabağına alın
4 adet domatesi rendeleyip,tuz ilave ederek bir tencerede hafifçe suyu kalacak şekilde kaynatınServis tabağına aldığınız köftelerin üzerine önce kıyılmış taze nane serpin ve domates sosu gezdirin1 su bardağı yoğurtla ezilmiş 3 diş sarmısağı iyice çırpın ve köftelerin üzerine gezdirinSon olarak 2 yemek kaşığı tereyağını ocakta kızdırın ve yemeğin üzerine serpinPul biberle süsleyinAfiyet olsun
*1 su bardağı kısırlık bulgur
*1 su bardağı ılık su
*1 adet yumurta
*1 su bardağı un
*Tuz
Sos için:
*4 adet orta boy domates
*Taze nane
*Tuz
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı yoğurt
*3 diş sarımsak
*Pul biber
Domates Soslu Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı 1 su bardağı kısırlık bulgur derin bir kaba alarak üzerine 1 su bardağı ılık su döküp üzerini kapatınBulgur kabarıp suyu çekince en az 5 dakika bulguru yoğurun Üzerine 1 adet yumurta ve yeterince tuz ilave edip yoğurmaya devam edin 1 su bardağı unu azar azar ilave ederek yoğurunElinizi arada su ile ıslatarak yoğurun ve sonuçta yumuşak bir köfte hamuru elde edeceksinizAncak gereğinden fazla un ve ya su kullanırsanız sonuca ulaşamazsınızHamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayınParmağınızla hamurun ortasına bastırarak çukurlaştırınEtrafı çatlamıyorsa köfte hamurunuz hazırdır
Derince bir tencereye su doldurun ve kaynatınSu iyice kaynadığında köfteleri atın (su fokurdamadan atarsanız köfteleriniz hamur kalır pişmez)
Tam olarak piştiğinde köfteler su yüzeyine çıkacaktırDelikli bir kepçe ile servis tabağına alın
4 adet domatesi rendeleyip,tuz ilave ederek bir tencerede hafifçe suyu kalacak şekilde kaynatınServis tabağına aldığınız köftelerin üzerine önce kıyılmış taze nane serpin ve domates sosu gezdirin1 su bardağı yoğurtla ezilmiş 3 diş sarmısağı iyice çırpın ve köftelerin üzerine gezdirinSon olarak 2 yemek kaşığı tereyağını ocakta kızdırın ve yemeğin üzerine serpinPul biberle süsleyinAfiyet olsun