Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Domates Soslu Mini Ekmekler

Domates Soslu Mini Ekmekler

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Domates Soslu Mini Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler

*1, 5 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya (42 gr)
*1 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*aldığı kadar un (7 su bardağı aldı)

domatesli sos için;

*3 adet kuru soğan
*1 su bardağı domates konservesi (yazın yaptığımı kullandım)
*yarım çay bardağı sıvı yağ
*yarım çay bardağı susam
*1 tatlı kaşığı biber salçası

Domates Soslu Mini Ekmekler Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu mayalıyoruz Mayayı elimiz ile eziyoruz Şeker, tuz, ılık süt ve suyu ekleyip iyice karıştırıyoruz Daha sonra sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz Yedi su bardağı un yeterli geldi Üzerini temiz bir bez ile örterek mayalanmaya bırakıyoruz Biz de bu sırada sosunu hazırlıyoruz Ben yazın yaptığım konserve domates ile yapmayı tercih ettim çok lezzetli oluyor Soğanları minik minik doğruyoruz sıvı yağ ekleyip rengi pembe olana kadar pişiriyoruz Salçayı ekleyip bir iki kez karıştırıp bir su bardağı domates konservesini ilave edip yaklaşık beş dakika pişiriyoruz En son susam ekleyip altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğün de parçalara ayırıyoruz Her birini yuvarlayarak tezgahta biraz büyültüp ortasını çukur yapıp yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz Her birinin içine birer yemek kaşığı yaptığımız sostan döküyoruz 180 derece de kızarana kadar pişiriyoruz Siz isterseniz biraz daha büyük tombul yapabilirsiniz ben okul için yaptığım için ölçüyü küçük tutum Hamur biraz yumuşak oluyor çünkü ekmekler sert olmaması açısından Yapanlara kolay gelsin sevgiler

858,496Konular
982,155Mesajlar
30,097Kullanıcılar
InfoIntruderSon üye
Üst Alt