Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Domates Soslu Pirzola

Domates Soslu Pirzola

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Arpacık soğanları, sarımsağı zeytinyağı ve domates sosunda pişirilen pirzolalar, kızartılmadığı için daha leziz ve yumuşak oluyor Diğer taraftan hazırlayacağınız soya sos karışımı, domates sosunda pişen etin lezzetini ve kalitesini daha çok arttırıyor İyi pişmiş bir et yemek biraz emek istese de bu harika lezzet için uğraşmaya değer

MALZEMELER

78 kalem kuzu pirzola
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
100 gram dar arpacık soğan
3tane orta boy domates
5 diş kadar sarımsak
1 2 dal taze kekik
1 çay kaşığı ile tuz
Sosu için:

1 yemek kaşığı ile tereyağı
Yarım yemek kaşığı ile un
3 yemek kaşığı ile soya sosu
Yarım çay kaşığı ile taze çekilmiş tane karabiber
Yarım su bardağı ile su
KAÇ KİŞİLİK?
4

HAZIRLAMA SÜRESİ
20

PİŞİRME SÜRESİ
40

Püf noktası:

Pirzolayı alırken dövülmemiş ve çift kemikli olmasına dikkat edin

Pişirme önerisi:
Domates sosunda pişirdiğiniz pirzolaların sosu süzüleceği için sarımsağın yanında defneyaprağı eda eleyebilirsiniz

Servis önerisi:
Arzuya ya da damak zevkine göre patates püresi ya da haşlanmış karışık sebzeler eşliğinde sevdiklerinize ikram edebilirsiniz

NASIL YAPILIR?

Pirzolaları kalın tabanlı bir tencere ya da derin döküm tavaya tek sıra halinde dizin
Kabukları soyulmuş domatesleri küçük küpler şeklinde doğrayın
Sıcak suda bekleterek, kabuklarını kolaylıkla soyduğunuz arpacık soğanları ve sarımsakları, doğranmış domatesler ile beraber tencereye ilave edebilirsiniz
Zeytinyağı, suyu, tuzu ve taze kekiği de ekledikten sonra kalem pirzolaları, kapağını kapattığınız tencere ya da derin döküm tavada kısık ateşte ortalama 25 dakika pişirin
Sosu hazırlamak için; tereyağını önce küçük bir sos tenceresinde eriterek ardından ununu ekleyin
Hafif bir rengini alana kadar kavurmaya devam edin
Soya sosunu, suyu ve taze çekilmiş tane karabiberi de ekledikten sonra hazırlamış olduğunuz sosu 5 dakika daha kaynatın
Kaynayan sosu bir süzgeç ile ayrı bir sos tenceresinde süzdürün
Domates sosunda pişirdiğiniz kalem pirzolaları, ikişerli olarak servis tabaklarına alın
Arpacık soğanların ayrı bir tat ve lezzet verdiği ve pirzolaların içinde pişen domates sosu, ve soya sosunu hazırladığınız sos tenceresine bir süzgeç ile süzün
Elde ettiğiniz bu sosu, daha iyi bir kıvam alması için kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın
Servis tabağına aktardığınız pirzolaların üzerine hazırladığınız sosu bol şekilde gezdirin ve bekletmeden sıcak olarak sevdikleriniz servis edin

LEZIZYEMEKLER

 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt