iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
Pizza Hamuru İçin:
1 çay kaşığı toz şeker
15 gr kuru toz maya
12 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
625 gr un
Sosu Için:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarmısak, çok ince doğranmış
1 kg domates
Tuz ve karabiber
2 çorba kaşığı kuru kekik
Hazırlanışı :
Şekeri, 300 ml ılık suda eriyene kadar karıştırın Mayayı bu şekerli suya koyup eritin İnce bir folyo ile kaplayıp köpürünceye kadar 15 dakika dinlendirin Unu bir hamur tahtasına koyup ortasını açın Yağı, tuzu ve maya karışımını ağır ağır döküp elinizle karıştırarak iyice yedirin, hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun Hamuru, içine çok az un serpilmiş bir kaba koyup üzerine biraz yağ gezdirin Üstünü bir mutfak bezi ile kapatın, iki misli kabarana kadar 1 saat dinlendirin
Sos için: 3 yemek kaşığı yağı kızdırıp sarmısakları içine atın Kızarmaya başladığı zaman domatesleri ekleyin, 1520 dakika demlendirin Sosun koyu olması ve sarmısak kokmaması gerekir Tat vermesi için biraz tuz ekleyin Fırını en yüksek dereceye getirip ısıtın Hamurun havasını almak için elinizle bastırıp ikiye bölün İnce bir fırın tepsisini yağlayıp hamurun yarısını çok ince bir kat olarak yerleştirin Kenarlarını biraz daha kalın bırakın Sosun yarısını hamurun üzerine dökerek iyice yayın, kekik ile birlikte bolca karabiber ve 1 çorba kaşığı yağı serpiştirin Aynı işlemi hamurun ve sosun diğer yarısı ile de tekrarlayın Fırının en üst kısmında, kenarlar kıtırlaşıncaya kadar 12 15 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
Pizza Hamuru İçin:
1 çay kaşığı toz şeker
15 gr kuru toz maya
12 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
625 gr un
Sosu Için:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarmısak, çok ince doğranmış
1 kg domates
Tuz ve karabiber
2 çorba kaşığı kuru kekik
Hazırlanışı :
Şekeri, 300 ml ılık suda eriyene kadar karıştırın Mayayı bu şekerli suya koyup eritin İnce bir folyo ile kaplayıp köpürünceye kadar 15 dakika dinlendirin Unu bir hamur tahtasına koyup ortasını açın Yağı, tuzu ve maya karışımını ağır ağır döküp elinizle karıştırarak iyice yedirin, hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun Hamuru, içine çok az un serpilmiş bir kaba koyup üzerine biraz yağ gezdirin Üstünü bir mutfak bezi ile kapatın, iki misli kabarana kadar 1 saat dinlendirin
Sos için: 3 yemek kaşığı yağı kızdırıp sarmısakları içine atın Kızarmaya başladığı zaman domatesleri ekleyin, 1520 dakika demlendirin Sosun koyu olması ve sarmısak kokmaması gerekir Tat vermesi için biraz tuz ekleyin Fırını en yüksek dereceye getirip ısıtın Hamurun havasını almak için elinizle bastırıp ikiye bölün İnce bir fırın tepsisini yağlayıp hamurun yarısını çok ince bir kat olarak yerleştirin Kenarlarını biraz daha kalın bırakın Sosun yarısını hamurun üzerine dökerek iyice yayın, kekik ile birlikte bolca karabiber ve 1 çorba kaşığı yağı serpiştirin Aynı işlemi hamurun ve sosun diğer yarısı ile de tekrarlayın Fırının en üst kısmında, kenarlar kıtırlaşıncaya kadar 12 15 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın