iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 baş soğan
3 su bardağı et suyu
5 çorba kaşığı margarin
15 kahve kaşığı karabiber
12 çorba kaşığı toz şeker
12 su bardağı kırmızı şarap
250 gr tuzsuz domates salçası
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup, orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun Sonra şarabı ilave edin ve 45 dakika birlikte pişirin, ardından et suyunu ilave edin Tencerenin kapağını örterek yaklaşık 3035 dakika pişirin Karışımı süzgece koyun ve üzerine bir kaşık yardımıyla bastırıp, süzün ve bir tencereye koyun, süzgeçta kalan posasını atın
Tencereye koyduğunuz süzülmüş suya karabiber, domates, şeker katın ve boza kıvamını buluncaya dek tencerenin kapağını örtmeden kaynatın
2 baş soğan
3 su bardağı et suyu
5 çorba kaşığı margarin
15 kahve kaşığı karabiber
12 çorba kaşığı toz şeker
12 su bardağı kırmızı şarap
250 gr tuzsuz domates salçası
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayın, yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyup, orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun Sonra şarabı ilave edin ve 45 dakika birlikte pişirin, ardından et suyunu ilave edin Tencerenin kapağını örterek yaklaşık 3035 dakika pişirin Karışımı süzgece koyun ve üzerine bir kaşık yardımıyla bastırıp, süzün ve bir tencereye koyun, süzgeçta kalan posasını atın
Tencereye koyduğunuz süzülmüş suya karabiber, domates, şeker katın ve boza kıvamını buluncaya dek tencerenin kapağını örtmeden kaynatın