iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Domates, tuz, sarımsak
HAZIRLANIŞI
Normal iriliğe ulaşmış, yeşil rengi sarıbeyaza dönmüş veya hafif kızarmış, halk arasında “çakır domates olarak isimlendirilen sert yapılı domatesler turşu için uygundur Yeşil domateslerden turşu yapıldığı zaman, turşu tatsız olur ve rengi esmerleşir Olgun domatesler kullanılırsa turşuda yumuşama, ezilme, kabukta aynlmalar meydana gelir
Domatesler turşu kabına konmadan önce, sap yerinin hemen yanındaki sert kısımlarından, iğne veya kürdan kullanılarak birkaç kez delinir
Tat ve aroma vermesi için ilave edilecek malzemeler, salamura hazırlanması, tuz miktarı ve ekşimeye bırakma işlemleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir
Domates, tuz, sarımsak
HAZIRLANIŞI
Normal iriliğe ulaşmış, yeşil rengi sarıbeyaza dönmüş veya hafif kızarmış, halk arasında “çakır domates olarak isimlendirilen sert yapılı domatesler turşu için uygundur Yeşil domateslerden turşu yapıldığı zaman, turşu tatsız olur ve rengi esmerleşir Olgun domatesler kullanılırsa turşuda yumuşama, ezilme, kabukta aynlmalar meydana gelir
Domatesler turşu kabına konmadan önce, sap yerinin hemen yanındaki sert kısımlarından, iğne veya kürdan kullanılarak birkaç kez delinir
Tat ve aroma vermesi için ilave edilecek malzemeler, salamura hazırlanması, tuz miktarı ve ekşimeye bırakma işlemleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir