Domatesi nasıl yersek faydasını görebiliriz Likopen, kırmızı domateslerde daha fazla bulunmasına karşın, sarı domates içerisinde bulunan az miktardaki likopenden daha artı yarar sağlandığı belirtildi Bunun nedeni olarak likopenin biyo yararlanım açısından daha varlıklı olması gösterildi Çalışma esnasında bir grup insana, sarı domates sosuyla birlikte servis edilen makarna yedirildi Öteki gruba ise kıyma ve domates sosuyla servis edilen makarna sunuldu Sarı domates sosu yiyen şahısların, öteki gruptan tam 25 kat daha artı likopen faydası sağlandı Kırmızı domates seçim edenler için daha pozitif likopeni 3 adımda almanın yolları da var: 1 Kırmızı domatesleri dilimleyin, kuşbaşı doğrayın ya da püre haline getirin Domatesi kesmek içindeki likopenin daha bağımsızlık kalmasını sağlar 2 Azıcık yağ ile beraber tüketin Likopenlerin bağırsaklara daha kolay etki edebilmesi için yağ ile kavranmış olmaları faydalıdır 3 Isıtın Sıcaklık tamamen likopenler, vücuda daha kolay bir şekilde çekilmiş olur