Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Domatesli Acılı Bulgur Pilavı

Domatesli Acılı Bulgur Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Domatesli Acılı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 tas pilavlık bulgur
*56 adet domates
*34 adet yeşil sivri biber
*34 adet kırmızı sivri biber
*2 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça (yarısı biber, yarısı domates)
*1 küçük kesme şeker
*Acı kuru biber (doğradığınız sivri biberler acı ise şart değil)
*2 dolu yemek kaşığı tereyağı
*3 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
*Dilediğiniz baharat (sebzelerin aromasını bastırmaması için ben başka baharat kullanmıyorum )
*Ağız tadınıza göre tuz

Domatesli Acılı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Her yörenin bulguru farklı, bizim yörenin pilavlık bulguru diğerlerine göre daha ufak öğütülüyor, ben bu pilava daha çok yakıştığını düşünüyorum; çünkü domates biber soğan içinde ezilip kaybolmuyor *Pilavımız için önce sebzeleri ayrı ayrı doğrayın Zeytinyağında soğanı kurubiberle öldürün, doğradığınız biberleri ekleyip kavurun Salça ve şekeri ekleyip biraz daha kavurun Tereyağını ve domatesleri katıp, tuzunu ekleyin, karıştırın; kapağını kapatıp domatesleri beş dakika pişirin Bulguru ilave edin, bir iki çevirip 3 tas kaynar su ekleyin, kaynayınca ocağı kısıp pilavı pişirin Bulguru pişince suyunu tamamen çekmeden altını kapatın 5 dakika dinlendirip hafif suluyken servis edin Özellikle cacık ve turşu ile tek başına doyurucu ve lezzetli bir öğündür Afiyet olsun

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt