iltasyazilim
FD Üye
Domatesli Biberli Menemenlik Konserve Tarifi İçin Malzemeler
*1 kasa taze domates
*1*çay bardağı sıvı yağ
*1*kilo yeşil biber acılı karışık
*3 yemek kaşığı tuz
*yeteri kadar konserve kavanozu
Domatesli Biberli Menemenlik Konserve Tarifi Yapılışı Önce yeşil biberler yıkanır temizlenir ve robottan geçirilir Büyükçe bir tencereye sıvı yağ bırakılır üzerine biberler eklenir ve biraz yağda hafif döndürülür Daha sonra domatesler yıkanır sap kısımları ve kenarlarındaki çürük ve lekeli kısımlar temizlenir dilimlenir o da robottan geçirip kavrulan biberlerin üzerine eklenir ve beraberce kaynamaya bırakılır Bu arada tuzu eklenir, konserve kavanozları yıkanıp kurulanır kapakları eskiyse değiştirilir yenisi alınır Daha sonra tezgahın üzerine bir sofra bezi serilir, fokur fokur kaynayan menemenlik sosumuzdan kepçeyle kavanozlara doldurulup kapakları kapatılır ve hemen ters çevrilip sofra bezinin üzerine bırakılır Bu arada ocağın altını kapatmayın kavanozlara doldurma işlemi bitene kadar altı açık kalsın sadece kısın Kışın hemen hafif yağda kavurup yumurta kırın üzerine veya yemeklerinizde kullanın afiyet olsun
*1 kasa taze domates
*1*çay bardağı sıvı yağ
*1*kilo yeşil biber acılı karışık
*3 yemek kaşığı tuz
*yeteri kadar konserve kavanozu
Domatesli Biberli Menemenlik Konserve Tarifi Yapılışı Önce yeşil biberler yıkanır temizlenir ve robottan geçirilir Büyükçe bir tencereye sıvı yağ bırakılır üzerine biberler eklenir ve biraz yağda hafif döndürülür Daha sonra domatesler yıkanır sap kısımları ve kenarlarındaki çürük ve lekeli kısımlar temizlenir dilimlenir o da robottan geçirip kavrulan biberlerin üzerine eklenir ve beraberce kaynamaya bırakılır Bu arada tuzu eklenir, konserve kavanozları yıkanıp kurulanır kapakları eskiyse değiştirilir yenisi alınır Daha sonra tezgahın üzerine bir sofra bezi serilir, fokur fokur kaynayan menemenlik sosumuzdan kepçeyle kavanozlara doldurulup kapakları kapatılır ve hemen ters çevrilip sofra bezinin üzerine bırakılır Bu arada ocağın altını kapatmayın kavanozlara doldurma işlemi bitene kadar altı açık kalsın sadece kısın Kışın hemen hafif yağda kavurup yumurta kırın üzerine veya yemeklerinizde kullanın afiyet olsun