iltasyazilim
FD Üye
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
*1 Adet Soğan
*2 3 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
*1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*2 Adet Domates
*2 Adet Sivri Biber
*1 Buçuk Yemek Kaşığı Salça
*4 Buçuk Su Bardağı Sıcak Su
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bildiğiniz domatesli bulgur pilavı tarifi Pirinç Pilavından daha az kalorisi ile tercih sebebi
Tarifimize geçelim,
Pilav tenceremize sıvı yağımızı ve tereyağımızı alıyoruz Tereyağımız eriyip ısınınca, yemeklik doğranmış soğanlarımızı ve ince ince doğranmış biberlerimizi yağda ara ara karıştırarak kavuruyoruz
Kavrulan soğan ve biberlerimize salçamızı ekliyoruz
Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi ekleyip karıştırarak 1 dakika kadar kavuruyoruz
Hazırladığımız salçalı karışımıza güzelce yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz bulgurlarımızı ilave edilip karıştırıyoruz
Üzerine 4 buçuk su bardağı sıcak su ve tuzumuzu eklenip karıştırıyoruz
Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz
Arada bir karıştırarak su miktarını kontrol ediyoruz ve suyu azalırsa sıcak su takviyesi yapıyoruz
Suyunu çeken domatesli bulgur pilavımızı 1015 dakika kadar dinlendirip sıcak olarak servis ediyoruz
Afiyet olsun
*2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
*1 Adet Soğan
*2 3 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
*1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*2 Adet Domates
*2 Adet Sivri Biber
*1 Buçuk Yemek Kaşığı Salça
*4 Buçuk Su Bardağı Sıcak Su
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bildiğiniz domatesli bulgur pilavı tarifi Pirinç Pilavından daha az kalorisi ile tercih sebebi
Tarifimize geçelim,
Pilav tenceremize sıvı yağımızı ve tereyağımızı alıyoruz Tereyağımız eriyip ısınınca, yemeklik doğranmış soğanlarımızı ve ince ince doğranmış biberlerimizi yağda ara ara karıştırarak kavuruyoruz
Kavrulan soğan ve biberlerimize salçamızı ekliyoruz
Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi ekleyip karıştırarak 1 dakika kadar kavuruyoruz
Hazırladığımız salçalı karışımıza güzelce yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz bulgurlarımızı ilave edilip karıştırıyoruz
Üzerine 4 buçuk su bardağı sıcak su ve tuzumuzu eklenip karıştırıyoruz
Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz
Arada bir karıştırarak su miktarını kontrol ediyoruz ve suyu azalırsa sıcak su takviyesi yapıyoruz
Suyunu çeken domatesli bulgur pilavımızı 1015 dakika kadar dinlendirip sıcak olarak servis ediyoruz
Afiyet olsun