iltasyazilim
FD Üye
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 ad biber
*2 yumuşak iri domates
*1 tavuk bulyon
*Tereyağ sıvı yağ
*2 5 su bardağı köy bulguru
*İsteğe göre kemikli et
*Sıcak su
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Market bulguru gerçekten lezzetsiz oluyor köy bulguru aktarlarda bulunabilir Tencereye yağları koyup doğradığınız biberleri pembeleştirin Domatesleri de ekleyip biraz tuz atıp karıştırın Kapağını kapatıp ocağın altını kısın Böylece domatesler çok güzel ezilecek 5 6 dakika sonra kapağı açıp domatesleri kaşıkla ezerek karıştırın Dikkat edin domates suyunu çekmemeli sulu bi şekilde olmalı Sonra bulguru ve bulyonu ekleyin karıştırın 1 2 dakika kavurup üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin bi karıştırıp tuzunu kontrol edin Eksikse tamamlayın orta ateşte pişirin Ocaktan alma zamanını kendiniz ayarlamalısınız Pilavda çok hafif bi sertlik ve çok az sulu olmalı eğer çok piserse lezzetsiz olur ayriyeten düdüklü tencerede kemikli et haşlayıp pilav su koyma aşamasında haşlanmış eti de koyup o şekilde de pişirebilirsiniz En son soğan ayran ve tabi ki yufka ekmek le afiyetle yiyebilirsiniz
*2 ad biber
*2 yumuşak iri domates
*1 tavuk bulyon
*Tereyağ sıvı yağ
*2 5 su bardağı köy bulguru
*İsteğe göre kemikli et
*Sıcak su
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Market bulguru gerçekten lezzetsiz oluyor köy bulguru aktarlarda bulunabilir Tencereye yağları koyup doğradığınız biberleri pembeleştirin Domatesleri de ekleyip biraz tuz atıp karıştırın Kapağını kapatıp ocağın altını kısın Böylece domatesler çok güzel ezilecek 5 6 dakika sonra kapağı açıp domatesleri kaşıkla ezerek karıştırın Dikkat edin domates suyunu çekmemeli sulu bi şekilde olmalı Sonra bulguru ve bulyonu ekleyin karıştırın 1 2 dakika kavurup üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin bi karıştırıp tuzunu kontrol edin Eksikse tamamlayın orta ateşte pişirin Ocaktan alma zamanını kendiniz ayarlamalısınız Pilavda çok hafif bi sertlik ve çok az sulu olmalı eğer çok piserse lezzetsiz olur ayriyeten düdüklü tencerede kemikli et haşlayıp pilav su koyma aşamasında haşlanmış eti de koyup o şekilde de pişirebilirsiniz En son soğan ayran ve tabi ki yufka ekmek le afiyetle yiyebilirsiniz