iltasyazilim
FD Üye
Domatesli Enfes Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pilavlı bulgur
*1 orta boy soğan
*3 domates rendesi (ya da konserve domates)
*2 sivri biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 bardak sıcak su
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
Domatesli Enfes Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar, sizlere çok lezzetli bir bulgur pilavı tarifi vereceğim
Soğanımızı yemeklik doğrayalım, 2 sivri biberimizi de doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile güzelce pembeleşinceye kadar pişirelim, sonra içine rendelediğimiz domatesleri veya konserve domatesimizi ekleyelim, eğer domatesiniz çok kırmızı değilse bir tatlı kaşığı salça ekleyelim, tenceremizdeki malzemeler kaynayınca bulguru ekleyip, daha sonra üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyelim,
NOTilavlarda suyu ayarlayamıyorsanız ya da ölçüleri hep karıştırıyorsanız size tavsiyem her zaman bulgurun veya pirincin üzerini geçinceye kadar su koyun;ama hiç bir tane bile görülmesin, hangi pilav olursa olsun ben hep böyle yaparım, daha garanti oluyor)
Tuzu da bu aşamada koyalım, ağzını suyunu tam çekene kadar hiç açmayalım Suyunu çekince kapağını açıp bir kez güzelce karıştırıp altını söndürelim ve yarım saat hiç açmadan demlenmesini bekleyelim Pilavımız hazır, ağız tadıyla yemeniz dileğiyle, afiyet olsun))
*2 su bardağı pilavlı bulgur
*1 orta boy soğan
*3 domates rendesi (ya da konserve domates)
*2 sivri biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 bardak sıcak su
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
Domatesli Enfes Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar, sizlere çok lezzetli bir bulgur pilavı tarifi vereceğim
Soğanımızı yemeklik doğrayalım, 2 sivri biberimizi de doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile güzelce pembeleşinceye kadar pişirelim, sonra içine rendelediğimiz domatesleri veya konserve domatesimizi ekleyelim, eğer domatesiniz çok kırmızı değilse bir tatlı kaşığı salça ekleyelim, tenceremizdeki malzemeler kaynayınca bulguru ekleyip, daha sonra üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyelim,
NOTilavlarda suyu ayarlayamıyorsanız ya da ölçüleri hep karıştırıyorsanız size tavsiyem her zaman bulgurun veya pirincin üzerini geçinceye kadar su koyun;ama hiç bir tane bile görülmesin, hangi pilav olursa olsun ben hep böyle yaparım, daha garanti oluyor)
Tuzu da bu aşamada koyalım, ağzını suyunu tam çekene kadar hiç açmayalım Suyunu çekince kapağını açıp bir kez güzelce karıştırıp altını söndürelim ve yarım saat hiç açmadan demlenmesini bekleyelim Pilavımız hazır, ağız tadıyla yemeniz dileğiyle, afiyet olsun))