iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı margarin (eritilip, ılıtılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı lor peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Ya da 1 su bardağı lor peyniri veya 1 su bardağı rende beyaz peynir
1 su bardağı doğranmış ama suyu süzdürülmüş domates (yada 1 kutu yani 200 grlık doğranmış domates konservesi, yine suyunu süzdürelim)
Üzerine sürmek için:
Yarım çay bardağı süt (süt çöreğin kızarmasını sağlayacaktır)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir yoğurma kabının içine unu, tuzu ve kabartma tozunu koyarak elimizle iyice karıştıralım Eritilmişılıtılmış margarini, peynirleri ve suyu süzdürülmüş domatesleri ekleyerek yoğurmaya başlayalım Hamur tam kulak memesi yumuşaklığına gelip, iyice özleştiğinde artık kıvama gelmiş demektir Ancak hamur elinize hafifçe yapışabilir, bunu önemsemeyin Çünkü bir tasın içine koyacağımız 23 yemek kaşığı sıvıyağla elimizi batırıp hamura şekil vereceğiz O zaman göreceksiniz ki hiç elinize bulaşmayacaktır
Öncelikle fırın tepsimizi yine oda sıcaklığında yumuşamış ya da eritilmiş margarinle iyice yağlayalım Bir taraftan da çöreğimize şekil vermek için elimizi hafifçe sıvıyağa batırıp, hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparalım İki elimizin arasında iyice yuvarladığımız hamurlarımızı sosis gibi uzatalım Şöyle iki parmak kalınlığında 10 cm uzunluğunda şekiller verip, yağlanmış tepsiye en az 2 parmak aralıklarla dizelim Çöreklerin üzerlerine ya bir fırça yardımıyla ya da bir kağıt peçetenin ucunu süte batırarak sürelim Sonra da keskin bir bıçağın ucuyla çöreklerin üzerini en fazla yarım santim derinliğinde tam ortadan çizelim İsterseniz üzerlerine çörekotu veya susam da serpiştirebilirsiniz
Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ve fırının tam orta gözünde 3035 dakika kadar, çörekler kırmızılaşıncaya değin kızartalım Hemen tepsiyi fırından alalım ve dışarıda soğumaya bırakalım Sonra da servise sunalım
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı margarin (eritilip, ılıtılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı lor peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Ya da 1 su bardağı lor peyniri veya 1 su bardağı rende beyaz peynir
1 su bardağı doğranmış ama suyu süzdürülmüş domates (yada 1 kutu yani 200 grlık doğranmış domates konservesi, yine suyunu süzdürelim)
Üzerine sürmek için:
Yarım çay bardağı süt (süt çöreğin kızarmasını sağlayacaktır)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir yoğurma kabının içine unu, tuzu ve kabartma tozunu koyarak elimizle iyice karıştıralım Eritilmişılıtılmış margarini, peynirleri ve suyu süzdürülmüş domatesleri ekleyerek yoğurmaya başlayalım Hamur tam kulak memesi yumuşaklığına gelip, iyice özleştiğinde artık kıvama gelmiş demektir Ancak hamur elinize hafifçe yapışabilir, bunu önemsemeyin Çünkü bir tasın içine koyacağımız 23 yemek kaşığı sıvıyağla elimizi batırıp hamura şekil vereceğiz O zaman göreceksiniz ki hiç elinize bulaşmayacaktır
Öncelikle fırın tepsimizi yine oda sıcaklığında yumuşamış ya da eritilmiş margarinle iyice yağlayalım Bir taraftan da çöreğimize şekil vermek için elimizi hafifçe sıvıyağa batırıp, hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparalım İki elimizin arasında iyice yuvarladığımız hamurlarımızı sosis gibi uzatalım Şöyle iki parmak kalınlığında 10 cm uzunluğunda şekiller verip, yağlanmış tepsiye en az 2 parmak aralıklarla dizelim Çöreklerin üzerlerine ya bir fırça yardımıyla ya da bir kağıt peçetenin ucunu süte batırarak sürelim Sonra da keskin bir bıçağın ucuyla çöreklerin üzerini en fazla yarım santim derinliğinde tam ortadan çizelim İsterseniz üzerlerine çörekotu veya susam da serpiştirebilirsiniz
Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ve fırının tam orta gözünde 3035 dakika kadar, çörekler kırmızılaşıncaya değin kızartalım Hemen tepsiyi fırından alalım ve dışarıda soğumaya bırakalım Sonra da servise sunalım