iltasyazilim
FD Üye
DOMATESLİ PATLICAN KAYIĞI
4 Adet patlıcan
4 Adet domates
125 gr dil peyniri
1 Su bardağı ufalanmış ekmek içi
10 Adet siyah zeytin
45 Diş sarımsak
1 Dere kaşığı kekik
1 Çay kaşığı mercanköşk
45 Dal maydanoz
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Fırını 170 dereceye ayarlayın
Peyniri zar biçiminde doğrayın
Sarımsakları ince ince kıyın
Domatesleri soyup, küçük dilimler halinde kesin
Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak dilimleyin
Patlıcanları yıkayıp kurulayın
Fırında 15 dakika közleyin ve ılınınca boylu boyunca ortadan ikiye muhakkak
İç kısmını çıkarıp, derin bir kaseye alın ve minik parçalara belirlenmiş
Ekmek içi, peynir, domates, sarımsak, zeytin, baharatlar, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ek edip karıştırın
Hazırladığınız bu karışımla patlıcanların içini doldurun
Yağlanmış bir fırın tepsisine dizip, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Tereyağlı Havuç Sote
1250 gram havuç
10 bardak su
2 silme tatlı kaşığı tuzlu
ÜSTÜNE:
120 gram tereyağı, veya margarin (6 çorba kaşığı)
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Bir tencereye; 10 bardak su, 2 silme çorba kaşığı tuz ile, yarım adet limonun suyunu koyarak, kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna; soyulmuş, ortasından ikiye ayrılmış ve doğranmış 1250 gram havuç koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve havuçlar pişinceye kadar 30 dakika haşlamalı ve sularını süzmelidir
2 Suları süzülünce, bunları; içinde oysa erimiş bir halde 6 silme çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin ve 2 tatlı kaşığı pudra şekeri olan tencereye katarak, ufak ateşte sallamak suretiyle havuçları oysa beş dakika sote etmeli ve servis yapmalıdır *
4 Adet patlıcan
4 Adet domates
125 gr dil peyniri
1 Su bardağı ufalanmış ekmek içi
10 Adet siyah zeytin
45 Diş sarımsak
1 Dere kaşığı kekik
1 Çay kaşığı mercanköşk
45 Dal maydanoz
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Fırını 170 dereceye ayarlayın
Peyniri zar biçiminde doğrayın
Sarımsakları ince ince kıyın
Domatesleri soyup, küçük dilimler halinde kesin
Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak dilimleyin
Patlıcanları yıkayıp kurulayın
Fırında 15 dakika közleyin ve ılınınca boylu boyunca ortadan ikiye muhakkak
İç kısmını çıkarıp, derin bir kaseye alın ve minik parçalara belirlenmiş
Ekmek içi, peynir, domates, sarımsak, zeytin, baharatlar, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ek edip karıştırın
Hazırladığınız bu karışımla patlıcanların içini doldurun
Yağlanmış bir fırın tepsisine dizip, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Tereyağlı Havuç Sote
1250 gram havuç
10 bardak su
2 silme tatlı kaşığı tuzlu
ÜSTÜNE:
120 gram tereyağı, veya margarin (6 çorba kaşığı)
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Bir tencereye; 10 bardak su, 2 silme çorba kaşığı tuz ile, yarım adet limonun suyunu koyarak, kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna; soyulmuş, ortasından ikiye ayrılmış ve doğranmış 1250 gram havuç koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve havuçlar pişinceye kadar 30 dakika haşlamalı ve sularını süzmelidir
2 Suları süzülünce, bunları; içinde oysa erimiş bir halde 6 silme çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin ve 2 tatlı kaşığı pudra şekeri olan tencereye katarak, ufak ateşte sallamak suretiyle havuçları oysa beş dakika sote etmeli ve servis yapmalıdır *