iltasyazilim
FD Üye
Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*4 yemek kaşığı şehriye
*4 yemek kaşığı yazlık domates sosu
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 tatlı kaşığı salça
*1 et bulyon
*11, 5 litre su
*2 çay kaşığı tuz
Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Tereyağını eritiyoruz ve şehriyeleri da atıp bir kaç dakika kavuruyoruz Ben yazdan hazırladığım domates sosundan kullandım Domates sosunu ,salçayı ve yarım çay bardağı suyu robottan püre haline gelene kadar çekiyorum (Siz isterseniz direk atabilirsiniz Eşim domatesleri görmek istemediği için ben böyle yapıyorum)Domates sosunu şehriyelere ekliyoruz ve birkaç defa çevirip suyunu ekliyoruz Suyunu ister sıcak ister soğuk koyabilirsiniz Tuzunu ve bulyonu da ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz Şehriyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz Sıcak servis ediniz Afiyet olsun
Not: Eğer varsa et bulyon yerine tavuk suyu veya et suyu ile pişirebilirsiniz
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir
*4 yemek kaşığı şehriye
*4 yemek kaşığı yazlık domates sosu
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 tatlı kaşığı salça
*1 et bulyon
*11, 5 litre su
*2 çay kaşığı tuz
Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Tereyağını eritiyoruz ve şehriyeleri da atıp bir kaç dakika kavuruyoruz Ben yazdan hazırladığım domates sosundan kullandım Domates sosunu ,salçayı ve yarım çay bardağı suyu robottan püre haline gelene kadar çekiyorum (Siz isterseniz direk atabilirsiniz Eşim domatesleri görmek istemediği için ben böyle yapıyorum)Domates sosunu şehriyelere ekliyoruz ve birkaç defa çevirip suyunu ekliyoruz Suyunu ister sıcak ister soğuk koyabilirsiniz Tuzunu ve bulyonu da ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz Şehriyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz Sıcak servis ediniz Afiyet olsun
Not: Eğer varsa et bulyon yerine tavuk suyu veya et suyu ile pişirebilirsiniz
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir