iltasyazilim
FD Üye
DOMATESLİ TAVUKLU PİLAV
500 gram tavuk eti
1 Su Bardağı Pirinç
2Domates Tereyağ yada isteğe bağlı kullandığınız yağ
Biraz tuz karabiber
Bir tencereye domatesleri rendeleyip yağ ile pişirelim üzerine yıkadığımız pirinçleride ilave edip 5 dakika kadar kavuralımBaşka bir tencerede kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızı biraz tuz ilave ederek kavuralım suyunu birakıp cekene kadar pişirmeye devam edelim sonra karabiber ve isteğe bağlı olarak biraz yenibahar ve pulbiberde koyabiliriz Elimize tavukların tamamını alacak büyüklükte sıcağa dayanıklı bir kase alıp tavukları içinde koyalım sonrada fırınımıza koyacağımız tepsimizin tam ortasına ters cevirelim tavuk etlerimizin üzerine kapalı olarak bırakalım ve kenarınada kavurduğumuz domatesli pirinçlerimizi yerleştirelim 2 su bardağı suyumuzuda koyup 180 derece ısıttığımız fırınımızda pirincler suyunu çekene kadar pişirelimAFİYET OLSUN
500 gram tavuk eti
1 Su Bardağı Pirinç
2Domates Tereyağ yada isteğe bağlı kullandığınız yağ
Biraz tuz karabiber
Bir tencereye domatesleri rendeleyip yağ ile pişirelim üzerine yıkadığımız pirinçleride ilave edip 5 dakika kadar kavuralımBaşka bir tencerede kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızı biraz tuz ilave ederek kavuralım suyunu birakıp cekene kadar pişirmeye devam edelim sonra karabiber ve isteğe bağlı olarak biraz yenibahar ve pulbiberde koyabiliriz Elimize tavukların tamamını alacak büyüklükte sıcağa dayanıklı bir kase alıp tavukları içinde koyalım sonrada fırınımıza koyacağımız tepsimizin tam ortasına ters cevirelim tavuk etlerimizin üzerine kapalı olarak bırakalım ve kenarınada kavurduğumuz domatesli pirinçlerimizi yerleştirelim 2 su bardağı suyumuzuda koyup 180 derece ısıttığımız fırınımızda pirincler suyunu çekene kadar pişirelimAFİYET OLSUN