iltasyazilim
FD Üye
Domatesli Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 dolu yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım su bardağı un
*Yarım kavanoz domates püre veya 4 adet rendelenmiş domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 er tatlı kaşığı nane ve tatlı pul biber
*1 er çay kaşığı tuz ve kekik
*Yarımşar çay kaşığı kimyon ve karabiber
*2 su bardağı et suyu (Şart değil Kaynar su da olur)
*45 su bardağı kaynar su
Domatesli Un Çorbası Tarifi Yapılışı Tereyağ ve sıvı yağı tencereye alalım Yağ eriyince unu ekleyip yaklaşık 5 dakika kokusu çıkana kadar kavuralım Domates ve salçaları ekleyip 12 dakika karıştırdıktan sonra çırpma telini alalım 1 büyük bardak soğuk su koyarken bir yandan da hızlıca çırpalım ki topaklar açılsın Topaklar açılınca et suyu, normal su, tuz ve baharatları ekleyip kaynayana kadar karıştıralım Ben çorba için 1 su bardağı soğuk su, 2 su bardağı et suyu ve 4 su bardağı da kaynar su olmak üzere 7 bardak su kullandım Et suyu yerine normal su koyacaksanız ortalama 78 bardak su gerekecektir Kıvam tercihine göre son bir bardak değişebilir Kontrollü ekleyelim 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım Afiyet olsun
*1 dolu yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım su bardağı un
*Yarım kavanoz domates püre veya 4 adet rendelenmiş domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 er tatlı kaşığı nane ve tatlı pul biber
*1 er çay kaşığı tuz ve kekik
*Yarımşar çay kaşığı kimyon ve karabiber
*2 su bardağı et suyu (Şart değil Kaynar su da olur)
*45 su bardağı kaynar su
Domatesli Un Çorbası Tarifi Yapılışı Tereyağ ve sıvı yağı tencereye alalım Yağ eriyince unu ekleyip yaklaşık 5 dakika kokusu çıkana kadar kavuralım Domates ve salçaları ekleyip 12 dakika karıştırdıktan sonra çırpma telini alalım 1 büyük bardak soğuk su koyarken bir yandan da hızlıca çırpalım ki topaklar açılsın Topaklar açılınca et suyu, normal su, tuz ve baharatları ekleyip kaynayana kadar karıştıralım Ben çorba için 1 su bardağı soğuk su, 2 su bardağı et suyu ve 4 su bardağı da kaynar su olmak üzere 7 bardak su kullandım Et suyu yerine normal su koyacaksanız ortalama 78 bardak su gerekecektir Kıvam tercihine göre son bir bardak değişebilir Kontrollü ekleyelim 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım Afiyet olsun