Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dominosta Neymiş Enfes Pizza Tarifim

Dominosta Neymiş Enfes Pizza Tarifim

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Dominosta Neymiş Enfes Pizza Tarifim İçin Malzemeler Hamuru için;

*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*12 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*4, 5 – 5 su bardağı un

Sosu için;

*2 yemek kaşığı salça
*İnceltmek için su
*Pul biber, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, kekik, tuz

Üzeri için;

*Salam, sosis, sucuk, mısır, biber, zeytin, kaşar peyniri, susam ( istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz aslında)

Dominosta Neymiş Enfes Pizza Tarifim Yapılışı Hamuru yoğurmakla başlıyoruz işe Bunun için ilk olarak yoğurma kasesine 4 su bardağı unu alıyoruz Ortasını açıp yumurtayı kırıyoruz üzerine ılıttığımız su, süt, sıvı yağ, şeker ve tuzu ekliyoruz Mayayı unun üzerine döküyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz Un ilavesi gerekebilir Hafif ele yapışan bir hamur olmalı Kasenin ağzını streç film ile kapatıp sıcak ortamda 1 saat mayalandırıyoruz Hamur mayalanırken sosu hazırlıyoruz Sos tenceresine salçayı alıyoruz boza kıvamında bir sos olmalı ona güre su ekliyoruz Ve üzerine baharatları ve tuzu ekleyip ocakta kaynatıyoruz kaynadığında kenara soğumaya alabiliriz Sos hazır Üzerine eklenecek malzemeleri de bu sırada hazırlayabiliriz Ve 1 saatin sonunda çalışma tezgahımıza hamuru alıyoruz ve en büyük boy tepsiye göre hamuru merdaneyle açıyoruz Eğer büyük boy tepsiniz yoksa küçük boylarda kalın olabilir olabildiğince büyük boy olmalı yoksada iki üç parçaya bölebilir ayrı tepsilerde pişirebilirsiniz ( fazla gelirse piştikten sonra buzlukta yedekte tutabilirsiniz ) Hamuru ince açıyoruz Ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamuru alıyoruz Ben kenarlarına kaşar peyniri koyup kıvırıyorum güzel oluyor Ve pizza tabanına çatalla delikler yapıyoruz Üzerine sosu gezdiriyoruz ve kaşar rendesi ekliyoruz kaşarın üzerine pizza malzemelerini de ekliyoruz Ben kenarlara süt sürüp susam serptim Ve 180 derece fırında kenarlar kızarana kadar pişiriyoruz Çıkarıp kaşar rendesi ekliyoruz ve 3 dk daha fırında tuttuktan sonra çıkarıp pizzanın kenarlarına gelecek şekilde su serpiştiriyoruz Üzerini 2 3 dk kapatıp yumuşamasını bekliyoruz Pizzamız hazır İnce hamurlu, bol malzemeli ve yumuşacık AFİYET OLSUN

858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt