iltasyazilim
FD Üye
Zehirli maddeler :
Domuz eti çok yağlıdıryenildiği taktirde bu yağ kana geçer
Böylece kan yağ tanecikleriyle dolmuş olurkandaki bu fazla miktardaki yağ atar damarların
sertleşmesine tansiyon yükselmesine ve kalp infarktüsüne sebep olur
Ayrıca domuz yağı içerisinde sutoksin denilen zehirli maddeler mevcutturvücuda giren bu
zehirli maddelerin dışarı atılaması için Lenf bezlerinin fazla çalışmaları icab ederbu durum
bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltahaplanması ve şişmesi şeklinde kendini gösterir
Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek adeta domuza benzerbu sebeple bu
hastalığa domuz hastalığı (skrofuloz) adı verilir
Hastalığın ilerlemesi halinde bütün lenf bezleri cerahatlanarak şişerateş yükselir , ağrı başlar
ve tehlikeli bir durum ortaya çıkar
Fazla miktarda kükürt:
Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu kükürt yönünden çok zengindirbu sayade vücuda
fazla miktarda kükürt alınmış olurbu fazlalıksa; kıkırdak , kas ve sinirlere oturarak eklemlerde
iltahaplanma , k,reçlenme ve bel fıtığı gibi hastalıklara yolaçar
Domuz eti devamlı yenilirse vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen
bağ dokusu alırbunun sonucu olarak, kıkırdak yumuşar; vücut ağılığına tahammül edemeyerek
altında ezilirböylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir
Domuz eti yiyenlerin elleri pelteleşir, yağ tabakaları teşekkül eder
Mesela yiyen kimse sporcuysa; tembel ve az hareketli olurbazı futbolcular bu sebeple mesleklerinden
olmuşlardır
Aşırı büyüme:
Domuzda, büyüme hormonuda çok fazladır
Doğduğu zaman 600700 veya daha fazla gram olan domuz yavrusu 6 ayda 100 kiloya erişir
Bu kadar süratli gelişme , büyüme hormonunun fazlalığı sebebiyledir
Domuz etiyle fazla miktarda alınan büyüme hormonu vücutta doku şişliklerine ve iltahaplanmalara
yol açarburun,çene, el ve ayak kemiklerinin anormal şekilde büyümesine ve vücudun aşırı bir şekilde
yağlanmasına sebep olur
Büyüme hormonunun en etkili yönü, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır
Nitekim domuz kesim işiyle uğraşanlar, erkek domuzların belli bir yaştan sonra mutlaka ''kansere ''
yakalandıklarını bilimsel ve kişisel verilerle ifade ederler
Deri hastalıkları:
Domuz etinin ihtiva ettiği histamin ve imtidazol denilen maddeler ,
deride kaşıntı hissi uyandırırekzama , dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına
zemin hazırlar
Bu maddeler ayrıca; kan çıbanı , apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar damar iltihapları
gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini arttırırbu sebeple doktorlar, kalp hastalarına kesinlikle
domuz eti yememelerini kesinlikle tavsiye ederler
Gıdalar ve insan mizacı:
Insan ve hayvanlar yedikleri gıdalrın azçok tesirinde kalırlarmesela ,köpek,arslan gibi
et yiyen hayvanların yırtıcı;koyun,keçi,deve gibi ot ile beslenen hayvanlarınsa daha uysal ve
yumuşak huylu oldukları malumdur
Bu durum,insanlar içinde geçerlidirnebati gıdalarla beslenenlerin ,genellikle halimselim;
et ve et ürünleriyle beslenen insanların ise daha sert mizaçlı oldujları tesbit edilmiştir
domuz,dişisini kıskanmayan bir hayvandırdomuz eti ile beslenen insanlarda hormon bozukluğu saptanmıştır bu nedenle kıskançlık hissinin zayıfladığı veya dumura uğradığı gözlenmiştir
fransız filozoflarından savorin de beslenmenin mizaç üzerindeki bu tesirine çok önem vererek
(bana ne yediğini söyle,senin ne olduğunu haber vereyim ) demiştir
alıntı
Domuz eti çok yağlıdıryenildiği taktirde bu yağ kana geçer
Böylece kan yağ tanecikleriyle dolmuş olurkandaki bu fazla miktardaki yağ atar damarların
sertleşmesine tansiyon yükselmesine ve kalp infarktüsüne sebep olur
Ayrıca domuz yağı içerisinde sutoksin denilen zehirli maddeler mevcutturvücuda giren bu
zehirli maddelerin dışarı atılaması için Lenf bezlerinin fazla çalışmaları icab ederbu durum
bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltahaplanması ve şişmesi şeklinde kendini gösterir
Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek adeta domuza benzerbu sebeple bu
hastalığa domuz hastalığı (skrofuloz) adı verilir
Hastalığın ilerlemesi halinde bütün lenf bezleri cerahatlanarak şişerateş yükselir , ağrı başlar
ve tehlikeli bir durum ortaya çıkar
Fazla miktarda kükürt:
Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu kükürt yönünden çok zengindirbu sayade vücuda
fazla miktarda kükürt alınmış olurbu fazlalıksa; kıkırdak , kas ve sinirlere oturarak eklemlerde
iltahaplanma , k,reçlenme ve bel fıtığı gibi hastalıklara yolaçar
Domuz eti devamlı yenilirse vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen
bağ dokusu alırbunun sonucu olarak, kıkırdak yumuşar; vücut ağılığına tahammül edemeyerek
altında ezilirböylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir
Domuz eti yiyenlerin elleri pelteleşir, yağ tabakaları teşekkül eder
Mesela yiyen kimse sporcuysa; tembel ve az hareketli olurbazı futbolcular bu sebeple mesleklerinden
olmuşlardır
Aşırı büyüme:
Domuzda, büyüme hormonuda çok fazladır
Doğduğu zaman 600700 veya daha fazla gram olan domuz yavrusu 6 ayda 100 kiloya erişir
Bu kadar süratli gelişme , büyüme hormonunun fazlalığı sebebiyledir
Domuz etiyle fazla miktarda alınan büyüme hormonu vücutta doku şişliklerine ve iltahaplanmalara
yol açarburun,çene, el ve ayak kemiklerinin anormal şekilde büyümesine ve vücudun aşırı bir şekilde
yağlanmasına sebep olur
Büyüme hormonunun en etkili yönü, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır
Nitekim domuz kesim işiyle uğraşanlar, erkek domuzların belli bir yaştan sonra mutlaka ''kansere ''
yakalandıklarını bilimsel ve kişisel verilerle ifade ederler
Deri hastalıkları:
Domuz etinin ihtiva ettiği histamin ve imtidazol denilen maddeler ,
deride kaşıntı hissi uyandırırekzama , dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına
zemin hazırlar
Bu maddeler ayrıca; kan çıbanı , apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar damar iltihapları
gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini arttırırbu sebeple doktorlar, kalp hastalarına kesinlikle
domuz eti yememelerini kesinlikle tavsiye ederler
Gıdalar ve insan mizacı:
Insan ve hayvanlar yedikleri gıdalrın azçok tesirinde kalırlarmesela ,köpek,arslan gibi
et yiyen hayvanların yırtıcı;koyun,keçi,deve gibi ot ile beslenen hayvanlarınsa daha uysal ve
yumuşak huylu oldukları malumdur
Bu durum,insanlar içinde geçerlidirnebati gıdalarla beslenenlerin ,genellikle halimselim;
et ve et ürünleriyle beslenen insanların ise daha sert mizaçlı oldujları tesbit edilmiştir
domuz,dişisini kıskanmayan bir hayvandırdomuz eti ile beslenen insanlarda hormon bozukluğu saptanmıştır bu nedenle kıskançlık hissinin zayıfladığı veya dumura uğradığı gözlenmiştir
fransız filozoflarından savorin de beslenmenin mizaç üzerindeki bu tesirine çok önem vererek
(bana ne yediğini söyle,senin ne olduğunu haber vereyim ) demiştir
alıntı