ZEHİRLİ MADDELER
Domuz eti cok yağlıdır Yenildiği takdirde, bu yağ kana gecer Boylece kan, yağ tanecikleriyle dolmuş olur Kandaki bu fazla miktardaki yağ; atar damarların sertleşmesine, tansiyon yukselmesine ve kalp enfarktusune sebep olur Ayrıca, domuz yağ icerisinde sutoksindenilen zehirli maddeler mevcuttur Vucuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması icin, lenf bezlerinin fazla calışmaları icap eder Bu durum, bilhassa cocuklarda lenf duğumlerinin iltihaplanması ve şişmesi seklinde kendini gosterir Hasta cocuğun boğaz bolgesi anormal bir şekilde şişerek, adeta domuza benzer Bu sebeple, bu hastalığa domuz hastalığı(skrofuloz) adı verilir Hastalığın ilerlemesi halinde, butun lenf bezleri cerahatlenerek şişer Ateş yukselir, ağrı başlar ve tehlikeli bir durum ortaya cıkar
FAZLA MİKTARDA KUKURT
Domuz etinde bol miktarda bulunan sumuksu bağ dokusu, kukurt yonunden cok zengindir Bu sayede, vucuda fazla miktarda kukurt alınmış olur Bu fazlalıksa; kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireclenme ve bel fıtığı gibi ceşitli hastalıklara yol acar Domuz eti devamlı yenirse, vucuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan gecen sumuksu bağ dokusu alır Bunun sonucu olarak, kıkırdak yumuşar; vucut ağırlığına tahammul edemeyerek altında ezilir Boylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir Domuz eti yiyenlerin elleri pelteleşir, yağ tabakaları teşekkul eder Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve hareketsiz olur Bazı futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuşlardır
AŞIRI BUYUME
Domuzda buyume hormonu da cok fazladır Doğduğu zaman birkac yuz gram olan domuz yavrusu, altı ayda yuz kiloya (!) erişir Bu kadar suratli gelişme, buyume hormonunun fazlalığı sebebiyledir Domuz etiyle fazla miktarda alınan buyume hormonu, vucutta doku şişliklerine ve iltihaplanmalara yol acar Burun, cene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir şekilde buyumesine ve vucudun yağlanmasına sebep olur Buyume hormonunun en etkili yonu, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır Nitekim domuz kesim işiyle uğraşanlar, erkek domuzların belli bir yaştan sonra kansere yakalandıklarını ifade ederlerDERİ HASTALIKLARI Domuz etinin ihtiva ettiği histamin ve imtidazol denilen maddeler, deride kaşıntı hissi uyandırır Ek zaman, dermatit, norodermatit gibi iltihabı deri hastalıklarına zemin hazırlar Bu maddeler ayrıca; kan cıbanı, apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar ve damar iltihapları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır Bu sebeple doktorlar, kalp hastalarına domuz eti yememelerini tavsiye ederler
DOMUZ ETİ VE TRİSİN
Domuz eti ile insana bulaşan tehlikeli hastalıklardan birisi de Trişin hastalığıdır Domuzlar bu hastalığı trişinli fare yemek veya trişinli domuz eti ile beslenmekle alırlar Fakat Trişin domuzlarda ağır bir hastalık yapmaz Halbuki insanlarda, cok tehlikeli ve oldurucu bir hastalık meydana getirir Domuz etiyle alınan Trişin kurtcuklar, mide ve bağırsak yoluyla kana gecer Boylece de, butun vucuda yayılırlar Trişin kurtcukları ozellikle cene, dil, boyun, yutak ve goğus bolgelerindeki kas dokularına yerleşirler Ciğneme, konuşma ve yutma adalelerinde felcler meydana getirirler Yine kan damarlarında tıkanıklığa, menenjit ve beyin iltihabına sebep olurlar Bazı ağır vakalar, olumle sonuclanır Bu hastalığın en kotu tarafıysa, kesin bir tedavi şeklinin olmamasıdır Trişin hastalığı, bilhassa Avrupa ulkelerinde yaygındır Sıkı veteriner kontrolleri yapılmasına rağmen, İsvec, İngiltere ve Polonya'da Trisin salgınları gorulmektedir Yurdumuzdaysa, yerli Hıristiyanların dışında Trisin hastalığı gorulmemiştir
GIDALAR VE İNSAN MİZACI
İnsan ve hayvanlar, yedikleri gıdaların azcok tesirinde kalırlar Mesela kedi, kopek, aslan gibi et yiyen hayvanların yırtıcı; koyun, keci, deve gibi ot ile beslenen hayvanlarsa daha uysal ve yumuşak huylu oldukları malumdur Bu durumda, insanlar icin de gecerlidir Nebati gıdalarla beslenenlerin, genellikle halimselim; et ve et urunleriyle beslenen insanların ise daha sert mizaclı oldukları tespit edilmiştir Domuz, dişisini kıskanmayan bir hayvandır Domuz eti ile beslenen insanlarda, kıskanclık hissinin zayıfladığı veya dumura uğradığı gozlenmiştir Fransız filozoflarından Savorin de beslenmenin mizac uzerindeki bu tesirine cok onem vererek, Bana ne yediğini soyle, senin ne olduğunu haber vereyimdemiştir
HELALLER IHTIYACA YETER
Yuce Rabbimiz, istifademiz icin pek cok gıda yaratmıştır Bunun yanında, bazı zararlı şeylerin yenip icilmesini yasaklamıştır Cunku O, sonsuz şefkat ve merhamet sahibidir Kullarına, taşıyamayacakları yukleri vermez Emir ve yasakları, insanların rahatlıkla altından kalkabilecekleri şeylerdir Acaba insan icki icmeyince, domuz eti yemeyince ne kaybeder?
Domuz eti cok yağlıdır Yenildiği takdirde, bu yağ kana gecer Boylece kan, yağ tanecikleriyle dolmuş olur Kandaki bu fazla miktardaki yağ; atar damarların sertleşmesine, tansiyon yukselmesine ve kalp enfarktusune sebep olur Ayrıca, domuz yağ icerisinde sutoksindenilen zehirli maddeler mevcuttur Vucuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması icin, lenf bezlerinin fazla calışmaları icap eder Bu durum, bilhassa cocuklarda lenf duğumlerinin iltihaplanması ve şişmesi seklinde kendini gosterir Hasta cocuğun boğaz bolgesi anormal bir şekilde şişerek, adeta domuza benzer Bu sebeple, bu hastalığa domuz hastalığı(skrofuloz) adı verilir Hastalığın ilerlemesi halinde, butun lenf bezleri cerahatlenerek şişer Ateş yukselir, ağrı başlar ve tehlikeli bir durum ortaya cıkar
FAZLA MİKTARDA KUKURT
Domuz etinde bol miktarda bulunan sumuksu bağ dokusu, kukurt yonunden cok zengindir Bu sayede, vucuda fazla miktarda kukurt alınmış olur Bu fazlalıksa; kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireclenme ve bel fıtığı gibi ceşitli hastalıklara yol acar Domuz eti devamlı yenirse, vucuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan gecen sumuksu bağ dokusu alır Bunun sonucu olarak, kıkırdak yumuşar; vucut ağırlığına tahammul edemeyerek altında ezilir Boylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir Domuz eti yiyenlerin elleri pelteleşir, yağ tabakaları teşekkul eder Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve hareketsiz olur Bazı futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuşlardır
AŞIRI BUYUME
Domuzda buyume hormonu da cok fazladır Doğduğu zaman birkac yuz gram olan domuz yavrusu, altı ayda yuz kiloya (!) erişir Bu kadar suratli gelişme, buyume hormonunun fazlalığı sebebiyledir Domuz etiyle fazla miktarda alınan buyume hormonu, vucutta doku şişliklerine ve iltihaplanmalara yol acar Burun, cene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir şekilde buyumesine ve vucudun yağlanmasına sebep olur Buyume hormonunun en etkili yonu, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır Nitekim domuz kesim işiyle uğraşanlar, erkek domuzların belli bir yaştan sonra kansere yakalandıklarını ifade ederlerDERİ HASTALIKLARI Domuz etinin ihtiva ettiği histamin ve imtidazol denilen maddeler, deride kaşıntı hissi uyandırır Ek zaman, dermatit, norodermatit gibi iltihabı deri hastalıklarına zemin hazırlar Bu maddeler ayrıca; kan cıbanı, apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar ve damar iltihapları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır Bu sebeple doktorlar, kalp hastalarına domuz eti yememelerini tavsiye ederler
DOMUZ ETİ VE TRİSİN
Domuz eti ile insana bulaşan tehlikeli hastalıklardan birisi de Trişin hastalığıdır Domuzlar bu hastalığı trişinli fare yemek veya trişinli domuz eti ile beslenmekle alırlar Fakat Trişin domuzlarda ağır bir hastalık yapmaz Halbuki insanlarda, cok tehlikeli ve oldurucu bir hastalık meydana getirir Domuz etiyle alınan Trişin kurtcuklar, mide ve bağırsak yoluyla kana gecer Boylece de, butun vucuda yayılırlar Trişin kurtcukları ozellikle cene, dil, boyun, yutak ve goğus bolgelerindeki kas dokularına yerleşirler Ciğneme, konuşma ve yutma adalelerinde felcler meydana getirirler Yine kan damarlarında tıkanıklığa, menenjit ve beyin iltihabına sebep olurlar Bazı ağır vakalar, olumle sonuclanır Bu hastalığın en kotu tarafıysa, kesin bir tedavi şeklinin olmamasıdır Trişin hastalığı, bilhassa Avrupa ulkelerinde yaygındır Sıkı veteriner kontrolleri yapılmasına rağmen, İsvec, İngiltere ve Polonya'da Trisin salgınları gorulmektedir Yurdumuzdaysa, yerli Hıristiyanların dışında Trisin hastalığı gorulmemiştir
GIDALAR VE İNSAN MİZACI
İnsan ve hayvanlar, yedikleri gıdaların azcok tesirinde kalırlar Mesela kedi, kopek, aslan gibi et yiyen hayvanların yırtıcı; koyun, keci, deve gibi ot ile beslenen hayvanlarsa daha uysal ve yumuşak huylu oldukları malumdur Bu durumda, insanlar icin de gecerlidir Nebati gıdalarla beslenenlerin, genellikle halimselim; et ve et urunleriyle beslenen insanların ise daha sert mizaclı oldukları tespit edilmiştir Domuz, dişisini kıskanmayan bir hayvandır Domuz eti ile beslenen insanlarda, kıskanclık hissinin zayıfladığı veya dumura uğradığı gozlenmiştir Fransız filozoflarından Savorin de beslenmenin mizac uzerindeki bu tesirine cok onem vererek, Bana ne yediğini soyle, senin ne olduğunu haber vereyimdemiştir
HELALLER IHTIYACA YETER
Yuce Rabbimiz, istifademiz icin pek cok gıda yaratmıştır Bunun yanında, bazı zararlı şeylerin yenip icilmesini yasaklamıştır Cunku O, sonsuz şefkat ve merhamet sahibidir Kullarına, taşıyamayacakları yukleri vermez Emir ve yasakları, insanların rahatlıkla altından kalkabilecekleri şeylerdir Acaba insan icki icmeyince, domuz eti yemeyince ne kaybeder?