iltasyazilim
FD Üye
ZEHİRLİ MADDELER
Domuz eti fazla yağlıdır Yenildiği takdirde, bu yağ kana geçer Böylece kan, yağ tanecikleriyle dolmuş olur Kandaki bu pozitif miktardaki yağ; atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalp enfarktüsüne sebep olur Hem, domuz yağ içerisinde sutoksindenilen zehirli maddeler mevcuttur Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla çalışmaları icap eder Bu durum, bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi seklinde kendini gösterir Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek, adeta domuza benzer Bu sebeple, bu hastalığa domuz hastalığı(skrofuloz) adı verilir Hastalığın ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri cerahatlenerek şişer Ateş yükselir, sancı başlar ve tehlikeli bir koşul ortaya çıkar
ARTI MİKTARDA KÜKÜRT
Domuz etinde bol miktarda yer alan sümüksü bono dokusu, kükürt yönünden çok zengindir Bu sayede, vücuda artı miktarda kükürt küskün olur Bu fazlalıksa; kıkırdak, adale ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar Domuz eti sürekli yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen sümüksü bono dokusu alır Bunun sonucu olarak, kıkırdak yumuşar; cisim ağırlığına dayanıklılık edemeyerek aşağı ezilir Böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir Domuz eti yiyenlerin elleri pelteleşir, yağ tabakaları teşekkül eder Örneğin yiyen kimse sporcuysa; bezginlik, atıl ve atıl olur Bazı futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuşlardır
AŞIRI ARTIŞ
Domuzda artiş hormonu da fazla fazladır Doğduğu zaman birkaç yüz gram olan domuz yavrusu, altı ayda yüz kiloya (!) erişir Bu dek çabuk gelişme, çoğaltma hormonunun fazlalığı sebebiyledir Domuz etiyle artı miktarda alınan büyüme hormonu, vücutta doku şişliklerine ve iltihaplanmalara yol açar Burun, çene, el ve bacak kemiklerinin anormal bir şekilde büyümesine ve vücudun yağlanmasına sebep olur Artiş hormonunun en etkili yönü, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır Nitekim domuz kesim işiyle uğraşanlar, erkek domuzların belirlenmiş bir yaştan sonradan kansere yakalandıklarını açıklama ederlerDERİ HASTALIKLARI Domuz etinin ihtiva ettiği histamin ve imtidazol denilen maddeler, deride kaşıntı duygusal uyandırır Ek süre, dermatit, nörodermatit gibi iltihabı deri hastalıklarına zemin hazırlar Bu maddeler ayrıca; şirpençe, apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar ve damar iltihapları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır Bu sebeple doktorlar, yürek hastalarına domuz eti yememelerini öğüt ederler
DOMUZ ETİ VE TRİSİN
Domuz eti ile insana bulaşan güvenli olmayan hastalıklardan birisi de Trişin hastalığıdır Domuzlar bu hastalığı trişinli fare yemek yemek veya trişinli domuz eti ile beslenmekle alırlar Fakat Trişin domuzlarda ağır bir hastalık yapmaz Halbuki insanlarda, çok güvenli olmayan ve öldürücü bir rahatsızlık meydana getirir Domuz etiyle alınan Trişin kurtçuklar, mide ve bağırsak yoluyla kana geçer Böylece de, tüm vücuda yayılırlar Trişin kurtçukları özellikle çene, dil, boyun, yutak ve göğüs bölgelerindeki kas dokularına yerleşirler Çiğneme, söylev ve yutma adalelerinde felçler meydana getirirler Yine kan damarlarında tıkanıklığa, menenjit ve beyin iltihabına sebep olurlar Bir Takım ağır vakalar, ölümle sonuçlanır Bu hastalığın en kötü tarafıysa, belirli bir tedavi şeklinin olmamasıdır Trişin hastalığı, bilhassa Avrupa ülkelerinde yaygındır Sıkı baytar kontrolleri yapılmasına karşın, İsveç, İngiltere ve Polonya'da Trisin salgınları görülmektedir Yurdumuzdaysa, yerli Hıristiyanların dışarıya Trisin hastalığı görülmemiştir
GIDALAR VE İNSAN MİZACI
İnsan ve hayvanlar, yedikleri gıdaların eksikçok tesirinde kalırlar Mesela kedi, köpek, aslan gibi et yiyen hayvanların yırtıcı; koyun, keçi, deve gibi ot ile beslenen hayvanlarsa daha sakin ve yumuşak huylu oldukları malumdur Bu durumda, millet için de geçerlidir Nebati gıdalarla beslenenlerin, genellikle halimselim; et ve et ürünleriyle beslenen insanların ise daha sert mizaçlı oldukları saptama edilmiştir Domuz, dişisini kıskanmayan bir hayvandır Domuz eti ile beslenen insanlarda, kıskançlık hissinin zayıfladığı ya da dumura uğradığı gözlenmiştir Fransız filozoflarından Savorin de beslenmenin mizaç üzerindeki bu tesirine fazla tartı vererek, Bana ne yediğini söyle, senin ne olduğunu haber vereyimdemiştir
HELALLER IHTIYACA YETER
Yüce Rabbimiz, istifademiz için öyle çok gıda yaratmıştır Bunun yanına, bazı zararlı şeylerin yenip içilmesini yasaklamıştır Çünkü O, sonsuz şefkat ve acınacak şey sahibidir Kullarına, taşıyamayacakları yükleri vermez Emir ve yasakları, insanların rahatlıkla altından kalkabilecekleri şeylerdir Acaba insan alkol içmeyince, domuz eti yemeyince ne kaybeder? *
Domuz eti fazla yağlıdır Yenildiği takdirde, bu yağ kana geçer Böylece kan, yağ tanecikleriyle dolmuş olur Kandaki bu pozitif miktardaki yağ; atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalp enfarktüsüne sebep olur Hem, domuz yağ içerisinde sutoksindenilen zehirli maddeler mevcuttur Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla çalışmaları icap eder Bu durum, bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi seklinde kendini gösterir Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek, adeta domuza benzer Bu sebeple, bu hastalığa domuz hastalığı(skrofuloz) adı verilir Hastalığın ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri cerahatlenerek şişer Ateş yükselir, sancı başlar ve tehlikeli bir koşul ortaya çıkar
ARTI MİKTARDA KÜKÜRT
Domuz etinde bol miktarda yer alan sümüksü bono dokusu, kükürt yönünden çok zengindir Bu sayede, vücuda artı miktarda kükürt küskün olur Bu fazlalıksa; kıkırdak, adale ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar Domuz eti sürekli yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen sümüksü bono dokusu alır Bunun sonucu olarak, kıkırdak yumuşar; cisim ağırlığına dayanıklılık edemeyerek aşağı ezilir Böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir Domuz eti yiyenlerin elleri pelteleşir, yağ tabakaları teşekkül eder Örneğin yiyen kimse sporcuysa; bezginlik, atıl ve atıl olur Bazı futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuşlardır
AŞIRI ARTIŞ
Domuzda artiş hormonu da fazla fazladır Doğduğu zaman birkaç yüz gram olan domuz yavrusu, altı ayda yüz kiloya (!) erişir Bu dek çabuk gelişme, çoğaltma hormonunun fazlalığı sebebiyledir Domuz etiyle artı miktarda alınan büyüme hormonu, vücutta doku şişliklerine ve iltihaplanmalara yol açar Burun, çene, el ve bacak kemiklerinin anormal bir şekilde büyümesine ve vücudun yağlanmasına sebep olur Artiş hormonunun en etkili yönü, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır Nitekim domuz kesim işiyle uğraşanlar, erkek domuzların belirlenmiş bir yaştan sonradan kansere yakalandıklarını açıklama ederlerDERİ HASTALIKLARI Domuz etinin ihtiva ettiği histamin ve imtidazol denilen maddeler, deride kaşıntı duygusal uyandırır Ek süre, dermatit, nörodermatit gibi iltihabı deri hastalıklarına zemin hazırlar Bu maddeler ayrıca; şirpençe, apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar ve damar iltihapları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır Bu sebeple doktorlar, yürek hastalarına domuz eti yememelerini öğüt ederler
DOMUZ ETİ VE TRİSİN
Domuz eti ile insana bulaşan güvenli olmayan hastalıklardan birisi de Trişin hastalığıdır Domuzlar bu hastalığı trişinli fare yemek yemek veya trişinli domuz eti ile beslenmekle alırlar Fakat Trişin domuzlarda ağır bir hastalık yapmaz Halbuki insanlarda, çok güvenli olmayan ve öldürücü bir rahatsızlık meydana getirir Domuz etiyle alınan Trişin kurtçuklar, mide ve bağırsak yoluyla kana geçer Böylece de, tüm vücuda yayılırlar Trişin kurtçukları özellikle çene, dil, boyun, yutak ve göğüs bölgelerindeki kas dokularına yerleşirler Çiğneme, söylev ve yutma adalelerinde felçler meydana getirirler Yine kan damarlarında tıkanıklığa, menenjit ve beyin iltihabına sebep olurlar Bir Takım ağır vakalar, ölümle sonuçlanır Bu hastalığın en kötü tarafıysa, belirli bir tedavi şeklinin olmamasıdır Trişin hastalığı, bilhassa Avrupa ülkelerinde yaygındır Sıkı baytar kontrolleri yapılmasına karşın, İsveç, İngiltere ve Polonya'da Trisin salgınları görülmektedir Yurdumuzdaysa, yerli Hıristiyanların dışarıya Trisin hastalığı görülmemiştir
GIDALAR VE İNSAN MİZACI
İnsan ve hayvanlar, yedikleri gıdaların eksikçok tesirinde kalırlar Mesela kedi, köpek, aslan gibi et yiyen hayvanların yırtıcı; koyun, keçi, deve gibi ot ile beslenen hayvanlarsa daha sakin ve yumuşak huylu oldukları malumdur Bu durumda, millet için de geçerlidir Nebati gıdalarla beslenenlerin, genellikle halimselim; et ve et ürünleriyle beslenen insanların ise daha sert mizaçlı oldukları saptama edilmiştir Domuz, dişisini kıskanmayan bir hayvandır Domuz eti ile beslenen insanlarda, kıskançlık hissinin zayıfladığı ya da dumura uğradığı gözlenmiştir Fransız filozoflarından Savorin de beslenmenin mizaç üzerindeki bu tesirine fazla tartı vererek, Bana ne yediğini söyle, senin ne olduğunu haber vereyimdemiştir
HELALLER IHTIYACA YETER
Yüce Rabbimiz, istifademiz için öyle çok gıda yaratmıştır Bunun yanına, bazı zararlı şeylerin yenip içilmesini yasaklamıştır Çünkü O, sonsuz şefkat ve acınacak şey sahibidir Kullarına, taşıyamayacakları yükleri vermez Emir ve yasakları, insanların rahatlıkla altından kalkabilecekleri şeylerdir Acaba insan alkol içmeyince, domuz eti yemeyince ne kaybeder? *