iltasyazilim
FD Üye
Dondurma Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*150 gram tereyağı (yumuşak)
*1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml)
*1 su bardağı pudra şekeri (220 ml)
*1 adet yumurta
*1 paket vanilya
*1 su bardağı mısır nişastası (210 ml)
*3, 5 su bardağı un (210 ml bardak ile)
*1 tatlı kaşığı silme kabartma tozu
*1 çay bardağı damla çikolata (90 ml)
Dondurma Kurabiyesi Tarifi Yapılışı ABARTISIZ ŞAHANE LEZZETTE?????
UN KURABİYESİ KIVAMINDA AĞIZDA DAĞILAN???????????? MUHTEŞEM BİR KURABİYE İLE DAMAKLARINIZI ŞENLENDİRMEK İÇİN TARİFİMİ BURAYA BIRAKIYORUM???????????????
1
*Oda ısısında beklemiş ;Tereyağı, sıvı yağ, ve pudra şekerini elle iyice yoğuralım
*Üzerine yumurtayı katıp yoğurmaya devam edelim
*Sırası ile nişasta vanilya ve unun birazını ekledikçe yoğurmaya devam edip tüm malzemeyi katarak ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğuralım
*En sona damla çikolatasını ekleyip toparladıktan sonra hamuru tezgaha bütün bir beze halinde yüksek bir top şeklinde koyup; dondurma kaşığı ile yukardan aşağı çekerek kaşığı doldurup fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak çıkaralım
*Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 165 derecedeki fırının alttan ikinci rafında 20 dakika pişirip orta rafa çıkaralım 5 dakikada orada pişirip üzeri beyaz altı pembeleşmiş olunca fırından alıp soğuyana kadar ellemeyelim
*25 adet kurabiyemiz çıkıyor AFİYET OLSUN
NOT:::: UN MİKTARI VE PİŞME SÜRESİNİ KENDİNİZE GÖRE AYARLAYIP KONTROLLÜ EKLEYİP KONTROL EDEREK PİŞİRİNİZ
*150 gram tereyağı (yumuşak)
*1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml)
*1 su bardağı pudra şekeri (220 ml)
*1 adet yumurta
*1 paket vanilya
*1 su bardağı mısır nişastası (210 ml)
*3, 5 su bardağı un (210 ml bardak ile)
*1 tatlı kaşığı silme kabartma tozu
*1 çay bardağı damla çikolata (90 ml)
Dondurma Kurabiyesi Tarifi Yapılışı ABARTISIZ ŞAHANE LEZZETTE?????
UN KURABİYESİ KIVAMINDA AĞIZDA DAĞILAN???????????? MUHTEŞEM BİR KURABİYE İLE DAMAKLARINIZI ŞENLENDİRMEK İÇİN TARİFİMİ BURAYA BIRAKIYORUM???????????????
1
*Oda ısısında beklemiş ;Tereyağı, sıvı yağ, ve pudra şekerini elle iyice yoğuralım
*Üzerine yumurtayı katıp yoğurmaya devam edelim
*Sırası ile nişasta vanilya ve unun birazını ekledikçe yoğurmaya devam edip tüm malzemeyi katarak ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğuralım
*En sona damla çikolatasını ekleyip toparladıktan sonra hamuru tezgaha bütün bir beze halinde yüksek bir top şeklinde koyup; dondurma kaşığı ile yukardan aşağı çekerek kaşığı doldurup fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak çıkaralım
*Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 165 derecedeki fırının alttan ikinci rafında 20 dakika pişirip orta rafa çıkaralım 5 dakikada orada pişirip üzeri beyaz altı pembeleşmiş olunca fırından alıp soğuyana kadar ellemeyelim
*25 adet kurabiyemiz çıkıyor AFİYET OLSUN
NOT:::: UN MİKTARI VE PİŞME SÜRESİNİ KENDİNİZE GÖRE AYARLAYIP KONTROLLÜ EKLEYİP KONTROL EDEREK PİŞİRİNİZ