iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
4 adet sert armut,
12 lt vişne suyu+4 yemek kaşığı toz şeker,
3 adet karanfil,
2 tatlı kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı limon suyu,
4 yemek kaşığı fındık rendesi,
4 top sütlü dondurma,
Çikolata parçaları
Yapılışı:
Vişne suyunu, karanfil ve şekeri bir tencerede kaynatın Armutları soyup, ortadan 2'ye kesin Çekirdek yataklarını çıkartın Tencereye yerleştirip üzerine vişneli karışımı dökün Armutlar yumuşayıncaya kadar ağzı açık kaynatın Armutları içinden alıp kalan suya 2 tatlı kaşığı nişasta ile limon suyunu katıp kaynatın Armutların üzerine döküp soğumaya bırakın Armutların üzerine birer top dondurma koyup servis tabaklarına alın Üzerine sostan gezdirin Kıyılmış fındık ve çikolata parçaları ile servis yapın
Afiyet olsun
4 adet sert armut,
12 lt vişne suyu+4 yemek kaşığı toz şeker,
3 adet karanfil,
2 tatlı kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı limon suyu,
4 yemek kaşığı fındık rendesi,
4 top sütlü dondurma,
Çikolata parçaları
Yapılışı:
Vişne suyunu, karanfil ve şekeri bir tencerede kaynatın Armutları soyup, ortadan 2'ye kesin Çekirdek yataklarını çıkartın Tencereye yerleştirip üzerine vişneli karışımı dökün Armutlar yumuşayıncaya kadar ağzı açık kaynatın Armutları içinden alıp kalan suya 2 tatlı kaşığı nişasta ile limon suyunu katıp kaynatın Armutların üzerine döküp soğumaya bırakın Armutların üzerine birer top dondurma koyup servis tabaklarına alın Üzerine sostan gezdirin Kıyılmış fındık ve çikolata parçaları ile servis yapın
Afiyet olsun