Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dondurmalı Armut Tatlısı

Dondurmalı Armut Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*Dilediğiniz sayıda armut
*Vanilyalı dondurma
*Hazır krema
*ŞekerPudra şekeri
*Tarçın
*Kişniş
*Su
*Mısır unu
*BalFındık vs

Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı Armutları sap ve çekirdeklerine denk gelmeyecek şekilde iki yarım olarak kesin (Dilerseniz kalanından ince dilimler çıkararak kurutabilirsiniz) Her armudun bir yarısının altından ufak bir kesit alın ( yüzeyde yuvarlanmaması için) Diğer yarısının ortasına hafif bir oyuk yapın (Sunum malzemelerini daha sonra koyabilmek için) Kestiğiniz tüm yarımları tencerede dilediğiniz şeker, kişniş ve tarçın miktarını da ilave ederek 58 dakika kaynatın Soğurken bir maşa yardımı ile alıp mısır unu pudra şekeri karışımına bulayın ve yağlı kağıt üzerinde hepsini yayarak yerleştirip, üzerinden de tenceredeki aromalı kaynamış suyu geçirip fırına verin 34 dakika arayla ters yüz yapın Soğumaya bırakın Soğuduktan sonra servis öncesi arasına vanilyalı dondurmayı, üzerine krema, fındık, kuru üzüm gibi dilediğiniz malzemeyi ekleyin (Hazır kremanın tadını ve kıvamını yoğunlaştırmak için un, nişasta ve pudra şekeri ekleyebilirsiniz ) Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt