iltasyazilim
FD Üye
Dondurmalı Frappuccino (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 buçuk tatlı kaşığı nescafe (ben gold kullanıyorum)
*23 yemek kaşığı dondurma
*Bol miktarda buz (ben 1 buz kalıbının tamamını kullandım)
*1 buçuk bardak süt
*1 bardak soğuk su
*İsteğe bağlı toz şeker (ben kullanmıyorum)
Süslemek için;
*Krem şanti
*Çikolata sosu
*İsteğe bağlı (çikolata, rulokat, oreo vs evde ne varsa)
Dondurmalı Frappuccino (Ev Yapımı) Tarifi Yapılışı Merhaba hepinize, bu sıcak yaz günlerinde serinlemek için birebir içecekler hepimizin ihtiyacı
Öncelikle nescafeyi 2 yemek kaşığı kadar sıcak su ile çözüyoruz
Üstüne süt, dondurma ve buzları ekleyip blender ile karıştırıyoruz Eğer şeker ekleyecekseniz ekliyoruz Ben dondurma zaten tatlı ve üstüne krem şanti ekliyorum diye şeker koymuyorum Daha sonra tadına bakarak ve yoğunluğunu istediğiniz gibi ayarlayarak su ekleyebilirsiniz Son bir kez daha blenderdan geçirip servis bardaklarına koyuyoruz Üstte 2 parmak boşluk bırakıp krem şanti koyuyoruz (krem şanti yerine varsa hazır pasta kreması da kullanabilirsiniz) ,krem şanti üzerine istediğiniz miktarda çikolata sosu ve istediğiniz süslemeleri yapıp servis ediyoruz
Anlatımı karışık gibi de olsa 5 dk da hazırlanıyor, hem pratik hem lezzetli
Afiyet olsun
*1 buçuk tatlı kaşığı nescafe (ben gold kullanıyorum)
*23 yemek kaşığı dondurma
*Bol miktarda buz (ben 1 buz kalıbının tamamını kullandım)
*1 buçuk bardak süt
*1 bardak soğuk su
*İsteğe bağlı toz şeker (ben kullanmıyorum)
Süslemek için;
*Krem şanti
*Çikolata sosu
*İsteğe bağlı (çikolata, rulokat, oreo vs evde ne varsa)
Dondurmalı Frappuccino (Ev Yapımı) Tarifi Yapılışı Merhaba hepinize, bu sıcak yaz günlerinde serinlemek için birebir içecekler hepimizin ihtiyacı
Öncelikle nescafeyi 2 yemek kaşığı kadar sıcak su ile çözüyoruz
Üstüne süt, dondurma ve buzları ekleyip blender ile karıştırıyoruz Eğer şeker ekleyecekseniz ekliyoruz Ben dondurma zaten tatlı ve üstüne krem şanti ekliyorum diye şeker koymuyorum Daha sonra tadına bakarak ve yoğunluğunu istediğiniz gibi ayarlayarak su ekleyebilirsiniz Son bir kez daha blenderdan geçirip servis bardaklarına koyuyoruz Üstte 2 parmak boşluk bırakıp krem şanti koyuyoruz (krem şanti yerine varsa hazır pasta kreması da kullanabilirsiniz) ,krem şanti üzerine istediğiniz miktarda çikolata sosu ve istediğiniz süslemeleri yapıp servis ediyoruz
Anlatımı karışık gibi de olsa 5 dk da hazırlanıyor, hem pratik hem lezzetli
Afiyet olsun