iltasyazilim
FD Üye
Dondurmalı İrmik Helvası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*2 5 su bardağı irmik
*2 su bardak süt
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*1 adet margarin (kalıp)
İçerisi için;
*Dondurma
*Dilerseniz muz, kivi, çikolata sosu, çam fıstığı
Dondurmalı İrmik Helvası Yapımı Tarifi Yapılışı öncelikli olarak herkese bu tarifi birebir öneriyorum ölçüler tam ve lezzeti harika
Su, süt, şeker karışımını bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtıyoruz şerbet karışımını elde etmiş oluyoruzTatlıyı yapacağınız tava veya geniş tencerenin içinde bir kalıp margarini eritip irmiğimizi ilave ediyoruz yaklaşık bir yirmi dakika kadar rengi dönene kadar kavuruyoruz, biliyorum yorulacaksınız ama değecek bu süre sonunda elde ettiğimiz şerbeti irmiğimizin üzerine döküyoruz ve 10 dakikada böyle karıştırıyoruz Kıvamı koyulaşana kadar karıştırıyoruz ve altını kapatıp kapağını kapatıp 20 dakika demlenmeye bırakıyoruzŞimdi de kaseleri anlatayım Elimize aldığımız kasenin içerisini streç filmle kaplıyoruz iyice kabın şeklini alacakİrmikten üç dört yemek kaşığı alıp kasenin altını ve kenarlarını kaşıkla bastırarak şekil veriyoruz İçerisine iki üç kaşık dondurma koyduktan sonra üzerini yine irmikle dolduruyoruz Düz bir taban elde ettikten sonra servis tabağımızı kasenin üzerine koyup ters çeviriyoruz ve dağılmadan tabağa düşüveriyor Yanına sunum olarak çikolata sosu, muz kivi vs de ekleyebilirsiniz Afiyetler olsun
*2 5 su bardağı irmik
*2 su bardak süt
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*1 adet margarin (kalıp)
İçerisi için;
*Dondurma
*Dilerseniz muz, kivi, çikolata sosu, çam fıstığı
Dondurmalı İrmik Helvası Yapımı Tarifi Yapılışı öncelikli olarak herkese bu tarifi birebir öneriyorum ölçüler tam ve lezzeti harika
Su, süt, şeker karışımını bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtıyoruz şerbet karışımını elde etmiş oluyoruzTatlıyı yapacağınız tava veya geniş tencerenin içinde bir kalıp margarini eritip irmiğimizi ilave ediyoruz yaklaşık bir yirmi dakika kadar rengi dönene kadar kavuruyoruz, biliyorum yorulacaksınız ama değecek bu süre sonunda elde ettiğimiz şerbeti irmiğimizin üzerine döküyoruz ve 10 dakikada böyle karıştırıyoruz Kıvamı koyulaşana kadar karıştırıyoruz ve altını kapatıp kapağını kapatıp 20 dakika demlenmeye bırakıyoruzŞimdi de kaseleri anlatayım Elimize aldığımız kasenin içerisini streç filmle kaplıyoruz iyice kabın şeklini alacakİrmikten üç dört yemek kaşığı alıp kasenin altını ve kenarlarını kaşıkla bastırarak şekil veriyoruz İçerisine iki üç kaşık dondurma koyduktan sonra üzerini yine irmikle dolduruyoruz Düz bir taban elde ettikten sonra servis tabağımızı kasenin üzerine koyup ters çeviriyoruz ve dağılmadan tabağa düşüveriyor Yanına sunum olarak çikolata sosu, muz kivi vs de ekleyebilirsiniz Afiyetler olsun