Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Dondurmalı İrmik Helvası





Malzemeler

3,5 su bardağı irmik (525 g)
1 paket çam fıstığı (20 g)
1 paket margarin veya tereyağ (250 g)
3 su bardağı toz şeker (510 g)
3,5 su bardağı süt veya su (490 ml)
Kaymaklı Dondurma

Hazırlanışı

İrmiği, yağı ve fıstığı aynı anda tencereye koyarak hafif ateşte fıstıklar kızıllaşana kadar kavurun Diğer tarafta süt veya su ile toz şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın
Kavrulan irmik üzerine şerbeti koyup tencerenin kapağını kapayın ve önce kuvvetli ateşte 23 dakika kaynatın
Sonra orta ateşte 5 dakika ve daha sonra yavaş ateşte 67 dakika kadar daha pişirin Altını söndürün ve kapağın altına havlu peçete koyup demlendirin
Soğuduktan sonra tatlı kaselerinin içerisine irmik helvanızı bir kaşık yardımı ile yerleştirin, helvanın ortasında dondurma koyabileceğiniz kadar bir yer açın
Bir top kaymaklı dondurmayı helvanın içerisine yerleştirin Kaşığınızın yardımıyla üzerini düzleştirin
Kaseyi bir tatlı tabağının üzerine ters çevirerek çıkarın
Üzerine antep fıstığı dökerek servis edin
Afiyet olsun ~

Alıntıdır

 
858,496Konular
982,224Mesajlar
30,138Kullanıcılar
mcraneSon üye
Üst Alt