iltasyazilim
FD Üye
İrmik helvasının sahip olduğu lezzete, dövme dondurmanın muhteşemliği eklendiğinde oluşan bir tat
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
**???3, 5 su bardağı irmik (525 g)
*?1 paket çam fıstığı (20 g)
*?1 paket margarin (250 g)
*?3 su bardağı toz şeker (510 g)
*?3, 5 su bardağı süt veya su (490 ml)
*1 kutu Algida Maraş Usulü “Sade Dövme Dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı İrmiği, yağı ve fıstığı aynı anda tencereye koyarak hafif ateşte fıstıklar kızıllaşana kadar kavurun Diğer tarafta süt veya su ile toz şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın
Kavrulan irmik üzerine şerbeti koyup tencerenin kapağını kapayın ve önce kuvvetli ateşte 23 dakika kaynatın
Sonra orta ateşte 5 dakika ve daha sonra yavaş ateşte 67 dakika kadar daha pişirin Altını söndürün ve kapağın altına havlu peçete koyup demlendirin
Soğuduktan sonra tatlı kaselerinin içerisine irmik helvanızı bir kaşık yardımı ile yerleştirin, helvanın ortasında dondurma koyabileceğiniz kadar bir yer açın
Bir top Algida Maraş Usulü “Sade Dövme Dondurmayı helvanın içerisine yerleştirin Kaşığınızın yardımıyla üzerini düzleştirin
Kaseyi bir tatlı tabağının üzerine ters çevirerek çıkarın
Üzerine antep fıstığı dökerek servis edin
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
**???3, 5 su bardağı irmik (525 g)
*?1 paket çam fıstığı (20 g)
*?1 paket margarin (250 g)
*?3 su bardağı toz şeker (510 g)
*?3, 5 su bardağı süt veya su (490 ml)
*1 kutu Algida Maraş Usulü “Sade Dövme Dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı İrmiği, yağı ve fıstığı aynı anda tencereye koyarak hafif ateşte fıstıklar kızıllaşana kadar kavurun Diğer tarafta süt veya su ile toz şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın
Kavrulan irmik üzerine şerbeti koyup tencerenin kapağını kapayın ve önce kuvvetli ateşte 23 dakika kaynatın
Sonra orta ateşte 5 dakika ve daha sonra yavaş ateşte 67 dakika kadar daha pişirin Altını söndürün ve kapağın altına havlu peçete koyup demlendirin
Soğuduktan sonra tatlı kaselerinin içerisine irmik helvanızı bir kaşık yardımı ile yerleştirin, helvanın ortasında dondurma koyabileceğiniz kadar bir yer açın
Bir top Algida Maraş Usulü “Sade Dövme Dondurmayı helvanın içerisine yerleştirin Kaşığınızın yardımıyla üzerini düzleştirin
Kaseyi bir tatlı tabağının üzerine ters çevirerek çıkarın
Üzerine antep fıstığı dökerek servis edin