iltasyazilim
FD Üye
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr irmik
*125 gr tereyağı
Şerbeti için:
*1 su bardağı süt
*Yarim su bardağı su
*1 su bardağı şeker
İçi için:
*Sade dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Süt, su ve şekeri bir kap içerisinde karıştıralım Şeker iyice eriyip yok olana kadar Tencereye yağımızı alıp erimesini bekleyelim Eriyince irmiğimizi ilave ederek kavurma işlemine başlayalım Bu aşamada sabırlı olun lütfen rengi dönene kadar kavurma işlemine devam edin Rengi iyice dönünce dikkatli bir şekilde hazırladığımız şerbeti dökelim Çok dikkatli olmalıyız çünkü şerbeti dökünce kabarıp sıçrayabilir tencerenin sıcaklığından Bu yüzden tencerenin kapağı elinizde olsun kendinizi korumak için Şerbeti döküp karıştırma işlemine devam edelim Koyulaşıp kıvam alınca altını kapatalım Kapağını da kapatarak 510 dk dinlendirelim Helvamız soğuyunca küçük bir kaseye önce streç film serelim (ters çevirdiğimizde helvanın çıkması daha kolay oluyor, kaseye yapışmıyor) Daha sonra soğuyan helvamızı kasenin tabanına ve kenarlarına güzelce yayalım ve ortasına dondurmamızı koyup tatlı tabağımıza ters çevirelim Afiyet olsun
*250 gr irmik
*125 gr tereyağı
Şerbeti için:
*1 su bardağı süt
*Yarim su bardağı su
*1 su bardağı şeker
İçi için:
*Sade dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Süt, su ve şekeri bir kap içerisinde karıştıralım Şeker iyice eriyip yok olana kadar Tencereye yağımızı alıp erimesini bekleyelim Eriyince irmiğimizi ilave ederek kavurma işlemine başlayalım Bu aşamada sabırlı olun lütfen rengi dönene kadar kavurma işlemine devam edin Rengi iyice dönünce dikkatli bir şekilde hazırladığımız şerbeti dökelim Çok dikkatli olmalıyız çünkü şerbeti dökünce kabarıp sıçrayabilir tencerenin sıcaklığından Bu yüzden tencerenin kapağı elinizde olsun kendinizi korumak için Şerbeti döküp karıştırma işlemine devam edelim Koyulaşıp kıvam alınca altını kapatalım Kapağını da kapatarak 510 dk dinlendirelim Helvamız soğuyunca küçük bir kaseye önce streç film serelim (ters çevirdiğimizde helvanın çıkması daha kolay oluyor, kaseye yapışmıyor) Daha sonra soğuyan helvamızı kasenin tabanına ve kenarlarına güzelce yayalım ve ortasına dondurmamızı koyup tatlı tabağımıza ters çevirelim Afiyet olsun