iltasyazilim
FD Üye
Dondurmalı İrmik Helvasının Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler Helva için;
*2 su bardağı irmik
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağının yarısı kadar çam fıstığı
Şerbeti için;
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Vanilyalı Dondurma ( Kakaolu,Çilekli vs olabilir )
Üzeri için;
*Tarçın
Dondurmalı İrmik Helvasının Yapılışı Tarifi Yapılışı Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın Tereyağı eriyince çam fıstıklarını içine atın ( Çam fıstığı olmasada olur) Çam fıstıkları kahverengileşince irmiği tencereye boşaltın İrmikleri rengi dönene kadar kavurun Diğer tarafta bir tencereye süt, su ve toz şekeri alıp bir taşım kaynatın İrmiğin üzerine sıcak şerbeti dökün Karıştırarak şerbeti yedirin ve dinlenmeye bırakın
Bir kaseyi streç ile kaplayın 510 dk dinlenmiş olan helvayı kasenin içine güzelce yerleştirin Kasenin kenarlarını ve altını helvayla kaplayın Ortada bulunan çukura sığdığı kadar dondurmayı koyun Dondurmanın üzerini de helvayla kaplayın Servis tabağına kaseyi ters çevirin Kaseyi kaldırdığınızda üzerini tarçınla süsleyin Afiyet olsun
*2 su bardağı irmik
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağının yarısı kadar çam fıstığı
Şerbeti için;
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Vanilyalı Dondurma ( Kakaolu,Çilekli vs olabilir )
Üzeri için;
*Tarçın
Dondurmalı İrmik Helvasının Yapılışı Tarifi Yapılışı Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın Tereyağı eriyince çam fıstıklarını içine atın ( Çam fıstığı olmasada olur) Çam fıstıkları kahverengileşince irmiği tencereye boşaltın İrmikleri rengi dönene kadar kavurun Diğer tarafta bir tencereye süt, su ve toz şekeri alıp bir taşım kaynatın İrmiğin üzerine sıcak şerbeti dökün Karıştırarak şerbeti yedirin ve dinlenmeye bırakın
Bir kaseyi streç ile kaplayın 510 dk dinlenmiş olan helvayı kasenin içine güzelce yerleştirin Kasenin kenarlarını ve altını helvayla kaplayın Ortada bulunan çukura sığdığı kadar dondurmayı koyun Dondurmanın üzerini de helvayla kaplayın Servis tabağına kaseyi ters çevirin Kaseyi kaldırdığınızda üzerini tarçınla süsleyin Afiyet olsun