Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı süt
*1, 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı irmik
*200 gr*margarin
*Sade dondurma

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle süt ve şekeri bir tencerede kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın Sütü kaynatmanıza gerek yok
Süt ılırken geniş kapta oda sıcaklığına gelmiş margarini hafif ateşte kaynatmadan karıştırarak*eritin ve irmiği ekleyin Yaklaşık 20 dakika sürekli karıştırarak*pembeleşinceye kadar kavurun Çok iyi kavrulmuş olması gerekiyor Kavrulan irmiğe ılık sütü kepçe yardımıyla yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin İrmik sütü iyice çektikten sonra 10 dk dinlendirin
Son olarak kasenin içine bir miktar kaşık yardımıyla irmik koyun sonra dondurmayı ekleyin tekrar irmikle kapatın ve ters çevirin
NOT: Dondurmanın Maraş olması çabuk erimesini engeller Ayrıca sunuma yakın hazırlarsanız daha iyi olabilir Ben yaptıktan sonra buzdolabına koydum yaklaşık bir saat sonra ikram ettim bu süre içinde bir erime olmadı AFİYET OLSUN

858,497Konular
981,983Mesajlar
29,976Kullanıcılar
ZaafloxSon üye
Üst Alt