iltasyazilim
FD Üye
Dondurmalı Kazandibi Tarifi
Dondurmalı Kazandibi Tarifi Resimli
Resimli Dondurmalı Kazandibi Tarifi
Tatlıya dondurma ilave ettiğinizde fazla hoş oluyor Kazandibi ile dondurmanın karışımı ile oluşan lezzeti mutlaka denemelisiniz Aşağıda dondurmalı kazandibinin tarifini bulabilirsiniz
Dondurmalı kazandibi için gerekli malzemeler:
250 gram tavuk göğsü
5 su bardağı süt
1 litre krema
1 su bardağından 1 parmak artı tozşeker
1 çorba kaşık tepeleme nişasta
Dondurmalı kazandibinin yapılışı:
Tavuğu 35 dakika süreyle haşlayın
bundan başka süt, krema ve tozflekeri bir tencereye alarak oca¤a oturtun
Tavuk haşlandıktan sonradan sudan alıp blendere koyun
Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üstüne ekleyin
Birlikte çektikten daha sonra bitmiş ocaktaki süte ilave edin
Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin
23 dakika daha pişirilip, kazandibi kokusunu temin etmek için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın
daha sonra yerinde bir tepsiye bir parmak kalınlığında döküp, yayınlama
Tepsiyi ocak üstüne koyup yüksek ateşte muhallebinin altını ayrıntılarıyla karamel rengini alana kadar piflirin
Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin piflmesini sağlayın
Kazandibini 1 gün süreyle buzdolabında soğumaya bırakın
Servis için kare şeklinde kesip tabaklara alın
Üstüne arzunuza göre dondurma ekleyerek servis yapın *
Dondurmalı Kazandibi Tarifi Resimli
Resimli Dondurmalı Kazandibi Tarifi
Tatlıya dondurma ilave ettiğinizde fazla hoş oluyor Kazandibi ile dondurmanın karışımı ile oluşan lezzeti mutlaka denemelisiniz Aşağıda dondurmalı kazandibinin tarifini bulabilirsiniz
Dondurmalı kazandibi için gerekli malzemeler:
250 gram tavuk göğsü
5 su bardağı süt
1 litre krema
1 su bardağından 1 parmak artı tozşeker
1 çorba kaşık tepeleme nişasta
Dondurmalı kazandibinin yapılışı:
Tavuğu 35 dakika süreyle haşlayın
bundan başka süt, krema ve tozflekeri bir tencereye alarak oca¤a oturtun
Tavuk haşlandıktan sonradan sudan alıp blendere koyun
Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üstüne ekleyin
Birlikte çektikten daha sonra bitmiş ocaktaki süte ilave edin
Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin
23 dakika daha pişirilip, kazandibi kokusunu temin etmek için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın
daha sonra yerinde bir tepsiye bir parmak kalınlığında döküp, yayınlama
Tepsiyi ocak üstüne koyup yüksek ateşte muhallebinin altını ayrıntılarıyla karamel rengini alana kadar piflirin
Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin piflmesini sağlayın
Kazandibini 1 gün süreyle buzdolabında soğumaya bırakın
Servis için kare şeklinde kesip tabaklara alın
Üstüne arzunuza göre dondurma ekleyerek servis yapın *